“Οσμή σκανδάλου με την ανάθεση Σπίρτζη”

Ο “έρωτας” του Ποταμιού με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη δεν κρύβεται στην Σεβαστουπόλεως. Έτσι τέσσερις βουλευτές του κόμματος, οι Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Μαυρωτάς, Γιώργος Αμυράς και Ιάσων Φωτήλας με ερώτηση τους οσμίζονται άρωμα σκανδάλου στην προμήθεια των 1.150 οικίσκων για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, με αρχικό προϋπολογισμό 14 εκατομμύρια ευρώ και με απευθείας ανάθεση.
Με την ερώτησή τους, χαρακτηρίζουν «εξωφρενικό» το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προϋπολογιστεί αρχικά και στηλιτεύουν τη διαδικασία χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού ως αντίθετη, τόσο στην κοινοτική, όσο και στην εθνική νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων.
Όπως επισημαίνουν οι ερωτώντες βουλευτές «μετά την ολοκλήρωση του εξαιρετικά σύντομου διαγωνισμού, προέκυψαν 4 επιλέξιμες εταιρείες, που… καμία σχέση δεν έχουν με τον Υπουργό, ενώ το τελικό κόστος της προμήθειας διαμορφώθηκε κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ποσό κατά 30% υψηλότερο από τον μέσο όρο της αγοράς».
Οι βουλευτές από το Ποτάμι ζητούν από τον Υπουργό να απαντήσει για ποιους λόγους η συγκεκριμένη προμήθεια κρίθηκε κατεπείγουσα, με ποια μελέτη προέκυψε η συγκεκριμένη λύση και πώς δικαιολογείται η «ασύλληπτα υπερκοστολογημένη τιμή προμήθειας» για το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίθεση στο Μαξίμου

Στο μεταξύ οι επιθέσεις του Ποταμιού κατά του Μαξίμου καλά κρατούν. Στην Σεβαστουπόλεως έχουν πάρει απόφαση να βάζουν στο κάδρο τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

«Από την εποχή του πεντοζάλη στα κηρύγματα ευρωπαϊσμού. Τουλάχιστον αντιλήφθηκε το μέγεθος της καταστροφής από την έξωσή μας από τη ζώνη Σένγκεν» αναφέρει το Ποτάμι, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τουσκ. Και συνεχίζει: «Δυστυχώς, όμως, κρίνεται και πάλι αργοπορημένος από τα αδιέξοδα που δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί. Το Ποτάμι θα συνεχίσει να μάχεται μαζί με εκείνους που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν απέναντι στους λαϊκιστές που νομίζουν ότι οι ροές αφορούν μόνο τους άλλους και πως οι πρόσφυγες δήθεν θα εμποδιστούν από κάθε είδους σύνορα εφόσον διασχίσουν την Τουρκία».

Αλλά και για τον έλεγχο του διαδικτύου εξέδωσε ανακοίνωση το Ποτάμι. «Μετά τον υπερ-Υπουργό καναλιών, η Κυβέρνηση ετοιμάζει και τον υπερ-Γενικό Γραμματέα Internet! Στόχος του τα media στο Ιnternet», σημειώνει σε σχόλιό του το Ποτάμι.
Όπως αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη «σύμφωνα με δημοσιεύματα και δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, το ΕΣΡ παραμερίζεται και πάλι, αυτή τη φορά από τον Γενικό Γραμματέα Τύπου και Ενημέρωσης, ο οποίος εξουσιοδοτείται να κρίνει σε ποια sites θα δίνεται κρατική διαφήμιση. Τα κριτήρια; Μεταξύ άλλων, η διασπορά ψευδών ειδήσεων. Τι είναι όμως ψέμα και ποιος θα το ορίζει; Η απάντηση είναι σαφής: Ο υπερ-Γενικός. Από τα μεγάλα παραμύθια του ΣYΡΙΖΑ στους μεγάλους λογοκριτές…»

Για τους αγρότες

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Ποτάμι άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και με αφορμή τον τρόπο που χειρίζεται τους αγρότες. «Είναι εγκληματικό οι Έλληνες παραγωγοί να είναι τόσο πίσω από τους συναδέλφους τους των 28 κρατών της Ε.Ε., σε σχέση με την αξιοποίηση της νέας ΚΑΠ, αλλά αυτά απαιτούν σχέδιο και σοβαρή δουλειά. Δηλαδή δύο ζητούμενα που η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι ασύμβατα με τον χαρακτήρα της», επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να υιοθετήσει έστω τώρα την κεντρική εκ των προτάσεων του Ποταμιού: «Να ξεκαθαριστεί έστω ποιος μπορεί να είναι ο αποδέκτης όλων των μέτρων στήριξης που παρέχονται από την Ε.Ε., δηλαδή ποιος είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα