Ο Έκι Γκονζάλες απειλεί τον Παναθηναϊκό!

«Γαύροι κουφάλες, έρχεται ο Γκονζάλες»! Με αυτό το σύνθημα υποδέχονταν το 2004 οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στον Αργεντινό Έκι Γκονζάλες στο «Ελ. Βενιζέλος». Έντεκα χρόνια μετά, ο Έκι Γκονζάλες έρχεται και πάλι, αλλά με… φιρμάνι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι όμηρος – σε οικονομικό επίπεδο – των «γαλαντόμων» διοικήσεων του παρελθόντος, οι οποίες έκαναν το… κομμάτι τους και όταν διαπίστωσαν ότι το… καράβι οδηγείται στα… βράχια, το εγκατέλειψαν στην τύχη του και μετέθεσαν όλες τις υποχρεώσεις, τις οποίες εκείνοι δημιούργησαν, στους… επόμενους. Ποιοι είναι οι επόμενοι; Η «λαϊκή βάση»!

Η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου καλείται να αποπληρώσει ένα ακόμη βάρος 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό το οποίο επιδικάστηκε στον Αργεντινό Έκι Γκονζάλες από τα αρμόδια όργανα της FIFA. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει άμεσα να έρθει σε συνεννόηση με τον Αργεντινό, είτε για να αποπληρώσει το χρέος του, είτε για να πετύχει έναν διακανονισμό και να παρουσιάσει τα αποδεικτικά έγγραφα στη FIFA.

Προκειμένου να κερδίσουν χρόνο, οι «πράσινοι» κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης, με το σκεπτικό είτε να παρατείνουν για λίγο διάστημα την αποπληρωμή, είτε ακόμη και να καταφέρουν τη μείωση της αποζημίωσης. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα χρέος από την περίοδο της περίφημης πολυμετοχικότητας, η οποία ξεκίνησε με τεράστιες προοπτικές, αλλά προκάλεσε τόσα δεινά στην ομάδα, αφήνοντας πίσω ένα δυσθεώρητο χρέος και καμία ευθύνη σε εκείνους που το προκάλεσαν (Βαρδινογιάννης, Γιαννακόπουλοι, Πατέρας και Βγενόπουλος).

Τι έχει συμβεί ακριβώς με τον Αργεντινό; Ο Έκι ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2004 ως μία πραγματικά σπουδαία μεταγραφή. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έφερε στην Ελλάδα τον άσο της Ροζάριο Σεντράλ, ο οποίος εξελίχθηκε σε ίνδαλμα για τους οπαδούς του «τριφυλλιού», όχι μόνο για το τεράστιο ταλέντο του, αλλά και για τον εκρηκτικό χαρακτήρα και τον τσαμπουκά του εντός και εκτός γηπέδου.

Όταν το 2008 επήλθε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και ο Παναθηναϊκός μετατράπηκε σε… πολυμετοχικό, οι νέοι επενδυτές θέλησαν να… αποβαρδινογιαννοποιήσουν την ομάδα. Ο Έκι Γκονζάλες ήταν ένα δείγμα του… παρελθόντος. Οι τότε υπεύθυνοι επιστράτευσαν όλα τα μέσα για να διώξουν τον Αργεντινό. Κατέφυγαν ακόμη και στον πόλεμο νεύρων, γνωρίζοντας πως ο παίκτης είναι επιρρεπής και δεν μπορεί να συγκρατηθεί, Προερχόμενος από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, ο Γκονζάλες έπεσε στην παγίδα και αφού πρωταγωνίστησε σε δύο – τρία επεισόδια με συμπαίκτες του, εκδιώχθηκε με τη δικαιολογία ότι προσβάλλει με τη συμπεριφορά του τον σύλλογο, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούσε, βάσει κανόνων της FIFA, να προχωρήσει μία ομάδα στη μονομερή λύση του συμβολαίου της με έναν ποδοσφαιριστή!

Ο «Έκι» έφυγε κακήν κακώς επί προεδρίας Νικόλα Πατέρα και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τον αποζημιώσει. Η προσφυγή του ήταν επόμενο να δικαιωθεί από τα αρμόδια όργανα και εφτά χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός της «λαϊκής βάσης», με τα χίλια μύρια οικονομικά προβλήματα, καλείται να σηκώσει και αυτό το βάρος!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα