Ο Βαρουφάκης παίρνει 55.000 ευρώ για κάθε ομιλία του στο εξωτερικό!

Ιδιαίτερα ακριβός είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης αφού για κάθε του ομιλία στο εξωτερικό αφού ζητά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 55.000 ευρώ!.

Την αποκάλυψη έκανε η γαλλική κρατική τηλεόραση και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στο ποσό προστίθενται τα έξοδα των διοργανωτών συνεδρίων κ.λπ. που τον προσκαλούν για τα αεροπορικά εισιτήριά του σε πρώτη ή business θέση καθώς και η διαμονή του πρώην υπουργού Οικονομικών σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Αυτή η αμοιβή μάλλον είναι ταρίφα αφού αντίστοιχα χρήματα παίρνουν και άλλοι αριστεροί, δεξιοί και σοσιαλιστές πολιτικοί όπως ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Γερμανός πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Περισσότερα χρήματα παίρνουν ο Τόνι Μπλερ και ο Γκόρντον Μπράουν αλλά την μπάνκα την τινάζει στον αέρα o Νικολά Σαρκοζί, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων για τους πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα