Ο βασιλιάς της ανικανότητας

Το πρωτοφανές περιστατικό του ξυλοδαρμού του διοικητή της τροχαίας Αθηνών από ομάδες αντιεξουσιαστών αναδεικνύει με έντονο τρόπο το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα για ανικανότητα να προστατεύσει όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τα ίδια τα στελέχη της Αστυνομίας.
Με αφορμή την επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε χθες από αγνώστους, ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου. Οι γνωστοί – άγνωστοι με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν να λυμαίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικά και την εντεινόμενη πλέον ανασφάλεια των πολιτών.
Το δόγμα ανοχής – συνενοχής της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει υπό το βάρος της ανικανότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε αυτά τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας.
Η παραίτησή του θα πρέπει να είχε δοθεί από καιρό αν δεν ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να ανατροφοδοτεί με την αδράνεια της την ανομία των γνωστών κύκλων των Εξαρχείων . Το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες άλλη μια φορά την επικινδυνότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει”.
Οι ζυμώσεις
Στο μεταξύ στην τελική ευθεία έχουν εισέρχονται οι ζυμώσεις για τη δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς, το ραντεβού της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι και την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Όμως στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων θα δείξει προς τα που πάει το πράγμα. Οι Ξεκαλάκης και Πρωτόπαππας από το ΠΑΣΟΚ και Τσιόδρας-Αβραμίδης από το Ποτάμι θα επιχειρήσουν να κλείσουν τις εκκρεμότητες.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπάρχει η πίστη ότι στο τέλος θα επιτευχθεί η συμφωνία ανάμεσα στο Κίνημα και το Ποτάμι, ωστόσο υπάρχουν κάποιες φωνές οι οποίες φέρεται να είναι δυσαρεστημένες από την επιβράδυνση των διαδικασιών. Από την άλλη πλευρά, ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κάνει τις δικές του κινήσεις πάνω στη σκακιέρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με σημαίνουσες πολιτικές προσωπικότητες του κέντρου, μεταξύ των οποίων θα είναι και πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Πάντως πηγές κοντά στον ίδιο τον κ. Θεοδωράκη αναφέρουν ότι ο ίδιος θα παραμείνει μέχρι τέλους στην διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα.
Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, θα πραγματοποιηθούν μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα