Ο Γιόχανσον, ο Σιμόες και οι άλλοι

 

Απρόσμενο κατά πολλούς το «διπλό» του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, μία φυσιολογική ΑΕΚ, όμως, στα μάτια εκείνου που παρακολουθεί αυτό το οικοδόμημα από το καλοκαίρι του 2013 κι έπειτα. Δεν ξέραμε ότι ο Ανέστης έχει πρόβλημα ψηλά; Ότι ο Άρθο είναι αργός; Ότι ο Μπαρμπόσα στα περισσότερα παιχνίδια παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων;

Ή μήπως περίμενε ο κόσμος της ΑΕΚ τον Τζιμπούρ να γίνεται πολυβόλο σε κάθε παιχνίδι; Είναι ο Πλατέλλας ο παίκτης που θέλουν να έρχεται από τον πάγκο για να «γυρίσει» ένα παιχνίδι; Πρόκειται για μία ήττα-καμπανάκι στα θεμέλια της Ένωσης και ίσως το καλύτερο μήνυμα για όλους εν’ όψει Γενάρη!

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί η οικονομικές και αγωνιστικές ισορροπίες στα τελειώματα του 2015, η ΑΕΚ φαίνεται να εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το καλοκαίρι του 2016, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και σε αυτό το εισιτήριο φτάνει με ιδιαίτερα μικρό κόστος (πολιτική μικρών συμβολαίων). Πλέον, η ΠΑΕ καλείται να διαχειριστεί με μαεστρία αυτή τη μικρή ή μεγάλη αναμενόμενη εισροή και με τη συνδρομή έξυπνων πωλήσεων να φτιάξει έναν δυνατό κουμπαρά για τις τέσσερις επιβεβλημένες μετεγγραφές, οι οποίες ξεπρόβαλαν ως αναγκαίες το βράδυ της Δευτέρας στην Καλογρέζα.

Γιατί τέσσερις μετεγγραφές;

Η ΑΕΚ δεν είναι εκπαιδευτήριο. Ο Ανέστης οφείλει να είναι έτοιμος αναπληρωματικός τερματοφύλακας και όχι αυτό που εμφανίζει. Το ματς με το Λεβαδειακό είναι μία μικρογραφία της περσινής χρονιάς του. Ξεκίνησε όπως έπρεπε, με τη μεγάλη επέμβαση στο Αίγιο την πρώτη αγωνιστική, σώζει δύο πόντους, λες εδώ είμαστε! Μεγάλο κορμί, με οξεία αντανακλαστικά, δεν αιφνιδιάστηκε. Δεν πέρασαν, όμως, λίγες εβδομάδες για να προβληματίσει τον κόσμο της ΑΕΚ με την αστάθειά του. Έτσι και με τον Λεβαδειακό. Δυνατό ξεκίνημα, απογοητευτικό φινάλε. Δεν δικαιολογείται σε τέτοιο επίπεδο το λάθος του.

Πέραν του τερματοφύλακα, χωρίς πολλά λόγια, η ΑΕΚ χρειάζεται ένα σούπερ σέντερ μπακ, δοκιμασμένο , έμπειρο, ακριβό. Τον σέντερ φορ και τον εξτρέμ. Σύνολο τέσσερα νέα συμβόλαια. Τα τρία τα συζητούσε η διοίκηση και πριν το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Απλά τώρα εντάθηκε η ανάγκη για στόπερ και προστέθηκε αυτό του γκολκίπερ.

Ο πραγματικός ρόλος του Μπάγεβιτς

Η ΑΕΚ τηρουμένων των αναλογιών είναι σε καλή βαθμολογική θέση, αλλά έχει κι αυτή τη μικρή αγωνιστική αβεβαιότητα που δε σου δίνει το δικαίωμα να ποντάρεις το σπίτι σου ότι θα τερματίσει σίγουρα στην πεντάδα. Είναι, όμως, μεγάλο φαβορί και θα γίνει μεγαλύτερο αν τις επόμενες εβδομάδες γίνουν οι καλύτεροι δυνατοί χειρισμοί στις αγοροπωλησίες και στις επιλογές. Είναι ένας Γενάρης σαν καλοκαίρι για την ΑΕΚ που είναι στα σπάργανα της δημιουργίας της κι αν δεν πάρει τώρα ρίσκα, κι αν δεν πουλήσει τώρα παίκτες όπως οφείλει να κάνει ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ που σέβεται τον εαυτό του, πότε θα το κάνει;

Είναι η στιγμή που ο Μπάγεβιτς με τις γνώσεις του μπορεί να βοηθήσει όσο ποτέ άλλοτε το αγωνιστικό κομμάτι και να υποδείξει με την αυστηρότητά στην ΠΑΕ ποιοι παίκτες πραγματικά δεν κάνουν για μία ΑΕΚ ευρωπαία, για μία ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Ο Μπάγεβιτς που για την ώρα οι μεγάλες του συμβουλευτικές αποφάσεις επί του ρόστερ ήταν ότι πρέπει να ανανεωθούν Σιμόες και Γιόχανσον, οι δύο παίκτες που ξεχωρίζουν πραγματικά και που ορθώς δεν μπαίνουν για την ώρα σε συζήτηση.

Κι αν δεν κάνουν τα ονόματα;

Και ποιος δεν θα ήθελε να βλέπει τον Μπουονανότε να παίρνει παραμάζωμα όλες τις άμυνες; Είναι όμως ο Ντιέγκο τελικά αυτός που νομίζουμε όλοι. Ή απλά ένας βιρτουόζος ποδοσφαιριστής, με αδύναμα πόδια, ικανός για μαγικά κόντρα στη Ελευσίνα, την ΑΕΛ ή τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά μέχρι εκεί. Θα βγάλει ποτέ τη «μαγική κάθετη» σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, θα απεγκλωβιστεί πριν προλάβει να χάσει την μπάλα; Θα στεναχωρηθεί ο οργανισμός ΑΕΚ αν πουληθεί με 600 χιλιάρικα; Δεν συζητάμε για παραπάνω.

Όπως δεν βλέπουμε για ποιο λόγο δεν πουλιέται ο Γκάλο, ο Βάργκας, ο Πλατέλλας, ο Ανάκογλου, ο Μπαρμπόσα.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει να προσφέρει στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ετοιμοπόλεμους παίκτες, όλους με ανεβασμένη χρηματιστηριακή αξία, απόρροια της φουλαριστής επιστροφής της ομάδας στη 2η θέση της Super League από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Ετοιμοπόλεμους παίκτες, όμως, που δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ένωση πάνω από τη δεύτερη θέση και που ίσως περισσεύουν στο ρόστερ. Με ορθολογικές κινήσεις οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να ενισχυθούν με ελάχιστο κόστος αυτό το Γενάρη, αρκεί να αποδείξει η ΑΕΚ πως σαν επιχείρηση έχει το know how στις πωλήσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα