Ο Γκουαρδιόλα έθεσε εαυτόν στις… διαθέσεις της διοίκησης!

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην Μπάγερν Μονάχου, μετά την κίνηση του Πεπ Γκουαρδιόλα να θέσει εαυτόν στις… διαθέσεις της διοίκησης του γερμανικού συλλόγου!

Ο Ισπανός τεχνικός δέχθηκε τα… ομαδικά πυρά της κριτικής για τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Champions League, αλλά και – κυρίως – για τον τρόπο που αγωνίζεται η Μπάγερν, ο οποίος δεν παραπέμπει στο σύνηθες γερμανικό μοντέλο, αλλά στο ιδιαίτερο στυλ της… Μπαρτσελόνας! Ο Γκουαρδιόλα απάντησε στις κριτικές, λέγοντας πως δεν ήρθε στη Γερμανία για να αλλάξει το γερμανικό ποδόσφαιρο, αλλά εκείνος έχει το δικό του στυλ, ανεξάρτητα αν κοουτσάρει την Μπάγερν ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα και ανεξάρτητα με τον αντίπαλο. Ο Ισπανός πέταξε και την… βόμβα του, λέγοντας πως θέτει εαυτόν στη διοίκηση, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον του! Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα:

«Έχω τη δική μου φιλοσοφία και εφαρμόζω αυτή τη φιλοσοφία κόντρα στο Αμβούργο, τη Στουτγκάρδη, στο κύπελλο και την… επόμενη χρονιά. Δεν ήρθα εδώ για να αλλάξω τη γερμανική κουλτούρα για το ποδόσφαιρο, αλλά έχω τις δικές μου ιδέες για το άθλημα. Δεν μπορώ να διδάξω τους παίκτες μου τις ιδέες άλλου προπονητή. Έτσι, οι παίκτες πρέπει να αποδεχθούν τις δικές μου ιδέες. Δεν μπορώ να είμαι προπονητής της Μπάγερν, εάν πρέπει να λέω πράγματα που δεν συμφωνώ. Αυτό θα ήταν κακό για το κλαμπ και τους παίκτες, οι οποίοι είναι έξυπνοι. Δεν θα με εμπιστεύονταν, αν δεν πίστευα εγώ σε όσα λέω. Η ήττα από την Ρεάλ δεν μου άλλαξε την πίστη μου στη φιλοσοφία που έχω για το ποδόσφαιρο. Χάσαμε από μία σπουδαία ομάδα. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είναι στην ευχέρεια του κλαμπ να αποφασίσει να είμαι καλός προπονητής για την ομάδα, ή όχι. Δεν εξαρτάται από μένα.

Θα συζητήσουμε το μεταγραφικό πλάνο με τη διοίκηση, αλλά είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχουμε. Κάναμε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις με αυτό το ρόστερ και αυτή την τακτική. Έχουμε ακόμη τον τελικό κυπέλλου και μετά θα καθίσουμε στο τραπέζι με τα αφεντικά. Θα το κάναμε αυτό, ακόμη και αν είχαμε περάσει στον τελικό του Champions League. Ο αποκλεισμός δεν άλλαξε κάτι στα πλάνα μας.

Καταλαβαίνω τους παίκτες που δεν παίζουν και έχουν την επιθυμία να βρίσκονται στην ενδεκάδα. Καταλαβαίνω τους Γκέτσε, Μαρτίνεζ και Μίλερ. Όλοι θέλουν να παίζουν. Αλλά εγώ έχω την ευθύνη των επιλογών και κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει το δικό του παιχνίδι, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Γκέτσε, Μαρτίνεζ και Μίλερ θα αγωνίζονται στην Μπάγερν και του χρόνου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα