Ο Γκούλιτ κάνει Ακαδημία παικτών για… βιντεοπαιχνίδια ποδοσφαίρου

Πολλοί πιτσιρικάδες σίγουρα έχουν ονειρευτεί, κάποια ημέρα να παίξουν βιντεοπαιχνίδια, μαζί με τον αγαπημένο τους πρωταθλητή και ίσως να τον αμφισβητήσουν, νικώντας τον μπροστά στην κονσόλα.

Το όνειρο πλέον θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ο Ολλανδός Ρουντ Γκούλιτ, πρώην επιθετικός, που γνώρισε θριάμβους στα τέλη της δεκαετίας του ’80  και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με την Μίλαν, ανακοίνωσε την δημιουργία μία ακαδημίας για παίκτες  βιντεοπαιχνιδιών της FIFA, τη «FIFA EA Sports Academy».

Ο Γκούλιτ, πάντα δήλωνε θαυμαστής αυτών των παιχνιδιών, ενώ είχε αποκαλύψει στο παρελθόν, το ενδιαφέρον του γι αυτό το είδος επιχείρησης. Ο διάσημος Ολλανδός δεν είναι ο πρώτος πρωταθλητής, που προσεγγίζει τα βιντεοπαιχνίδια. Είχε προηγηθεί ο Ρονάλντο, το «φαινόμενο», που είχε αγοράσει πριν από λίγα χρόνια το 50% των μετοχών της CNB eSports, ενώ επίσης ο Νεϊμάρ είχε αγοράσει ποσοστό σε εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών.

Η ιδέα του Γκούλιτ είναι όμως περισσότερο περίπλοκη. Δεν δημιουργεί απλά μία ακαδημία, μία σχολή, που θα μαθαίνει κάποιος να παίζει βιντεοπαιχνίδια όπως το FIFA, αλλά, μέσω των παγκόσμιων τουρνουά, θα γίνεται επιλογή των πρωταθλητών που θα ανταγωνίζονται σε διεθνή τουρνουά με βραβεία. Για τους συμμετέχοντες, θα υπάρχει η δυνατότητα να αγωνιστούν και με πραγματικούς πρωταθλητές ποδοσφαίρου, δίπλα σε μια κονσόλα, όπως πάντα ονειρεύονταν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα