Ο Ευσταθίου επέστρεψε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου διόμισυ εκατομμύρια ευρώ από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα που είχαν εισπραχθεί από τον κατηγορούμενο, Παναγιώτη Ευσταθίου,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του ,Μιχάλη Δημητρακόπουλου,  κατατέθηκε στον ειδικό λογαριασμό υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα πέντε (2.552.435) ευρώ.

«Στην ανωτέρω κίνηση – υποστηρίζει ο συνήγορος προέβη ο κατηγορούμενος  -επειδή -ειλικρινά και ανυπόκριτα- επιθυμεί εμπράκτως να επανορθώσει τις συνέπειες των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και συγχρόνως ζητά δημόσια συγνώμη από τους Ελληνες πολίτες».

Υπενυθμίζεται ότι το χρηματικό ποσό των  2,5 εκ. ευρώ είχε εντοπιστεί  και δεσμευθεί από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS και της RHEINMETAL AG .

Ο Παναγιώτης Ευσταθίου  εκτός από την υπόθεση του αντιαεροπορικού συστήματος ASRAD εμπλέκεται σε μίζες και για την υπόθεση των υποβρυχίων.  Στην απολογία του είχε παραδεχτεί ότι υπήρξαν παράνομες πληρωμές και μετά το 2005.

Σήμερα ο Παναγιώτης Ευσταθίου είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα