Ο Λεβαντόφσκι, ο Παναθηναϊκός και τα 500.000 ευρώ

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ αποκάλυψε μία ιστορία γνωστή στους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, η οποία βέβαια, δεν είχε επιβεβαιωθεί ουδέποτε από επίσημα χείλη. Είναι αλήθεια πως το 2008, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να έχει αποκτήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με μόλις 500.000 ευρώ!

Ο 76χρονος σήμερα Γιάτσεκ Γκμοχ, αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της διαδικασίας και στην προσπάθεια που καταβλήθηκε, αλλά έπεσε στο κενό. Υπάρχουν ωστόσο περισσότερο παρασκήνιο στη συγκεκριμένη υπόθεση. Όντως είχε προταθεί ο Λεβαντόφσκι με μόλις 500.000 ευρώ, καθώς τότε έπαιζε στην Προύσκοφ, μία ομάδα της β’ κατηγορίας. Ο παίκτης άρεσε, αλλά ο τότε τεχνικός διευθυντής του νεοσυσταθέντα πολυμετοχικού Παναθηναϊκού, ούτε τον γνώριζε, ούτε και εμφανιζόταν «θερμός» για την απόκτησή του!

Όπως δήλωσε ο Γιάτσεκ Γκμοχ στον ΣΠΟΡ FM, ο παίκτης χάθηκε για ένα 24ωρο. Το κρίσιμο αυτό διάστημα, «ξοδεύτηκε» από τον Κώστα Αντωνίου, ο οποίος είχε άλλον προγραμματισμό. Ποιος ήταν αυτός; Να φέρει τον Βραζιλιάνο Ροντρίγκο Σόουζα, μαζί με τον συμπατριώτη του Γκάμπριελ, ο οποίος δεν είχε συγκεκριμένη θέση! Ο Σόουζα δεν… ακούμπησε ποτέ και λίγους μήνες μετά παραχωρήθηκε δανεικός σε ομάδα της Βραζιλίας, ενώ ο Λεβαντόφσκι είχε πάρει μεταγραφή στη Λεζ Πόζναν και είχε ήδη αρχίσει να φανερώνει την εκτελεστική του δεινότητα.

Ποια ήταν η πορεία του Λεβαντόφσκι από τότε; Μέσα σε δύο σεζόν με τη Λεχ Πόζναν και 58 ματς, σημείωσε 32 γκολ και το 2010, μεταπήδησε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ με 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έπαιξε τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας 74 γκολ, σε 134 παιχνίδια. Από το 2014 αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, έχοντας 25 γκολ, σε 36 παιχνίδια.

Μόλις την Τρίτη, ο Λεβαντόφσκι έσπασε όλα τα ρεκόρ, πετυχαίνοντας πέντε γκολ σε εννιά λεπτά, κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Κάπως έτσι λειτουργούσε ο Παναθηναϊκός, φτάνοντας στο σημερινό του επίπεδο και στους αποκλεισμούς από κάτι… τυχαίες Καμπάλες από το Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα