Ο Μπακαγιόκο μιλάει για την Ελλάδα της κρίσης

Την εμπειρία του από την Ελλάδα της κρίσης αποτύπωσε σε δηλώσεις του στα γαλλικά ΜΜΕ ο Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο, ο οποίος αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα από το 2007 έως το 2013, με τις φανέλες της Λάρισας, του ΠΑΟΚ, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Ιβοριανός επιθετικός αναφέρθηκε στην επιρροή του ΔΝΤ στον απλό κόσμο, τονίζοντας πως στα χωριά ο κόσμος είναι πιο ευτυχισμένος και το διαχειρίστηκε καλύτερα: «Πριν πάω στην Ελλάδα, με είχαν ενημερώσει για την χώρα και κυρίως για την διατροφή της που περιέχει λίγη χοληστερίνη. Ήθελα να δοκιμάσω ένα τρόπο ζωής διαφορετικό. Στην Ελλάδα δεν έμεινα μόνο στον κόσμο του ποδοσφαίρου, πήγα και στα χωριά να συζητήσω με τους ανθρώπους. Κατά την διάρκεια του χρόνου, είδα οικογένειες, επηρεασμένες από την κρίση.

Μερικές είχαν δυσκολία στο να το διαχειριστούν, αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγαιναν καλά. Επωφελούνται από την ίδια την ζωή. Μπορεί να τους είδα να μην ευχαριστούνται τόσο πολύ, αλλά είναι πολύ πιο ικανοποιημένοι από τις οικογένειες που έχουν περισσότερες ανέσεις αλλά και περισσότερο στρες. Οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι στα χωριά, παρά στις πόλεις. Βρίσκονται κοντά στην φύση. Όταν θέλουν να μαγειρέψουν, βγάζουν τις ντομάτες από τον κήπο και το κάνουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα