Ο «Πολύδωρος Σκουπιδάκης» έρχεται στον Ωρωπό!

«Generation Awake» είναι o τίτλος της εκστρατείας μέσω της οποίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να τονίσει τη σημασία της αλλαγής νοοτροπίας και της βελτίωσης της αποδοτικότητας στην χρήση φυσικών πόρων. Στόχος είναι να αντιληφθούν οι καταναλωτές τις συνέπειες που έχουν οι καταναλωτικές τους συνήθειες στους φυσικούς πόρους καθώς και να κατανοήσουν ποια θα είναι τα οφέλη ενός διαφορετικού τρόπου συμπεριφοράς.

Το διάστημα 6-31 Αυγούστου, η εκστρατεία «Generation Awake» θα βρίσκεται στην Σκάλα Ωρωπού Αττικής. Στην έκθεση που παρουσιάζεται, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο καθένας από μας να κάνει στην καθημερινότητά του οικονομία στο νερό, την ενέργεια και τους άλλους φυσικούς πόρους και επίσης να μειώσει τα απορρίμματα που παράγει. Επιπλέον, τα Σαββατοκύριακα 23-24/8 και 30-31/8, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να φωτογραφηθούν με τον κεντρικό ήρωα της εκστρατείας κ. «Πολύδωρο Σκουπιδάκη» καθώς και να κερδίσουν δώρα παίρνοντας μέρος στον τροχό της τύχης!

Με κατάλληλη διαχείριση, ακόμη και τα απόβλητα μπορούν να γίνουν πολύτιμη πηγή υλικών, ειδικά όταν οι πρώτες ύλες σπανίζουν ολοένα και περισσότερο. Η καλύτερη επιλογή είναι να σταματήσουμε να δημιουργούμε απόβλητα. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, οι άλλες επιλογές είναι η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα