«Ο ΣΥΡΙΖΑ σαμποτάρει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας»

 Μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Ανάπτυξης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, άσκησε σκληρή κριτική κατά του κόμματος της Κουμουνδούρου για τη στάση που τηρεί απέναντι στις επενδύσεις και την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ. «Σαμποτάρει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Δένδιας και συνέχισε λέγοντας πως «με κρατικούς πόρους που δεν υπάρχουν ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει».

Η χώρα πρέπει να έχει μία αντιπολίτευση σοβαρή», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας, παραλληλίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικές που ακολουθούνταν στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του 1960.

Από τα πυρά φυσικά του υπουργού Ανάπτυξης δεν έλειψαν και οι συνδικαλιστές- απεργοί  της ΔΕΗ τους οποίους κατηγόρησε πως επιχείρησαν «να θέσουν σε πλήρη ομηρία την κοινωνία και την οικονομία», την εποχή μάλιστα που η χώρα στηρίζεται στην άφιξη χιλιάδων τουριστών.

 «Χωρίς επενδυτές δεν θα βρεθούν τα χρήματα για το υπόλοιπο 70% της ΔΕΗ»

Σημείωσε επίσης πως, παρά τις απεργίες και τις διαμαρτυρίες, το σχέδιο αποκρατικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» είναι το μόνο «σοβαρό σενάριο» για την κεφαλαιακή ενίσχυση της επιχείρησης. «Χωρίς επενδυτές δεν θα βρεθούν τα χρήματα για το υπόλοιπο 70% της ΔΕΗ […] Η επιλογή είναι ανάμεσα στο να πας καλύτερα και το να πας πολύ, πολύ χειρότερα και να γυρίσεις σε προηγούμενες εποχές», προσέθεσε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα