Ο «χρησμός» Καραμανλή

Οι ζυμώσεις στα γεύματα καις τα δείπνα καλά κρατούν εντός της ΝΔ. Έτσι μετά τα δείπνα των διαφωνούντων με τον Σαμαρά, τώρα εισέρχονται στον χορό και τα γεύματα των λεγόμενων σαμαρικών. Και οι δύο πλευρές ετοιμάζουν τα όπλα για την τελικά αναμέτρηση, η οποία μπορεί να λάβει χώρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη, ή να μεταφερθεί για το συνέδριο, που υποτίθεται ότι θα γίνει έως το ερχόμενο καλοκαίρι.
Και λέμε υποτίθεται, διότι η πλευρά Σαμαρά μπορεί να επικαλεστεί λόγους εθνικούς με βάση και την διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση Τσίπρα και να το αναβάλλει για το φθινόπωρο, ή και για αργότερα, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις των διαφωνούντων.
Την ίδια ώρα ουκ ολίγα στελέχη απευθύνονται στον Κώστα Καραμανλή ζητώντας του να πάρει θέση, ώστε να μην εξαϋλωθεί η ΝΔ και ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια ποσοστά. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και οι «σαμαροφύλακες» ετοιμάζονται για τη μετωπική σύγκρουση με τους αμφισβητίες δελφίνους και βαρόνους που έχουν ανοίξει ανεπισήμως, συζητώντας σε μυστικά δείπνα και γεύματα το θέμα της διαδοχής.
Η κινητικότητα είναι μεγάλη και εκτός από τα δείπνα και τα γεύματα, η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία και διοργάνωσε μεσοβδόμαδα τη σύναξη των «14», όπου συζήτησαν το θέμα της επόμενης μέρας στη ΝΔ, θα μεταβεί στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή για να τον ενημερώσει σχετικά με το τι συζήτησαν και θα ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον πρώην Πρωθυπουργό.
Όλοι πάντως ανεξαιρέτως σε ποια φυλή ανήκουν αναμένουν τον «χρησμό» του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το τι θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής.
Οι σαμαρικοί υποστηρίζουν πως ο Κ. Καραμανλής προτάσσεις την ενότητα, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρει στήριξη στον πρόεδρο της ΝΔ. Οι διαφωνούντες αντίθετα λένε, πως από τις συνομιλίες που είχαν με τον Καραμανλή, αυτός μιλούσε μεν για ενότητα της παράταξης, αλλά επισήμανε με στόμφο πως η ΝΔ πρέπει να διατηρήσει τις αρχές της. Κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αφήσει στην άκρη την ακροδεξιά ρητορεία και να επανέλθει στον μεσαίο χώρο.
Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι το τι θα πράξει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής. Θα δώσει το δαχτυλίδι σε κάποιον από τους δελφίνους, ή απλά θα μιλήσει με χρησμό; Ότι κι εάν αποφασίσει να κάνει όλοι κρέμονται από τα χείλη του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα