Πέντε τρομοκράτες νεκροί σε δεύτερη επίθεση στην Καταλονία

Νωπό ήταν ακόμη το αίμα στη Βαρκελώνη, όπου 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, όταν μία νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στο τουριστικό θέρετρο της Καταλονίας Καμπρίλς.

Αυτοκίνητο όρμησε και στην Καμπρίλς κατά του πλήθους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι πολίτες και ένας αστυνομικός, ενώ από τα πυρά των αστυνομικών σκοτώθηκαν επί τόπου οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε και ο πέμπτος.

Η δεύτερη αυτή επίθεση, έγινε γύρω στις 02.00 τη νύκτα στην τουριστική πόλη που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, ενώ όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.

«Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και κτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», είπε.

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο οδηγός του βαν, δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη που διέφυγε και για τον οποίο έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς.

Την ίδια ώρα οι ισπανικές αρχές εκτιμούν ότι ένας πυρήνας οκτώ ατόμων, ο οποίος προετοίμαζε επιθέσεις με φιάλες αερίου, βρίσκεται πίσω από τις δύο επιθέσεις. Η ισπανική αστυνομία θεωρεί επίσης ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις και την έκρηξη που έγινε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην πόλη Αλκανάρ, από την οποία ανατινάχθηκε κατοικία στην οποία υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου.

Αστυνομικές πηγές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι οι ένοικοι του σπιτιού κατασκεύαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας φιάλες αερίου.

Εντωμεταξύ η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ήδη από την Πέμπτη είχε προχωρήσει στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός Ισπανού και ενός Μαροκινού, ενώ σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκε η σύλληψη και ενός τρίτου ατόμου στην πόλη Ριπόλ. Ο μακελάρης της Βαρκελώνης ωστόσο φέρεται να διαφεύγει τη σύλληψη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα