«Πέταξε» στα Πηγάδια 2 βαθμούς η Κέρκυρα

Η Κέρκυρα «το φυσάει και δεν κρυώνει». Έφτασε… μια ανάσα από το πρώτο της διπλό αλλά ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα στην Ξάνθη, ισοφαρίστηκε σε 1-1 και «πέταξε» στα Πηγάδια δύο βαθμούς. Έχασε λοιπόν μεγάλη ευκαιρία να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την πλευρά τους οι ακρίτες έχασαν έδαφος στην «μάχη» της πεντάδας.

Οι «Φαίακες» παρατάχθηκαν στο γήπεδο έχοντας ως βασικό σκοπό το μηδέν παθητικό. Δε ρίσκαραν, για να αναζητήσουν ένα γκολ, και οι επισκέψεις τους στην αντίπαλη περιοχή ήταν ελάχιστες και χωρίς αξιώσεις. Η Ξάνθη, λοιπόν, κυριάρχησε εύκολα. Είχε τον έλεγχο και την κατοχή αλλά -πλην κάνα δύο περιπτώσεων- δε δημιούργησε σοβαρές προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δε διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Μέχρι που η Κέρκυρα άρχισε να «βγαίνει από το καβούκι» της και να ψάχνει κάτι περισσότερο από την μη παραβίαση της εστίας της. Και το βρήκε στο 64′ με τον Επστάιν. Ο οποίος σκόραρε από κανονική θέση, σε αντίθεση με τον Γρομητσάρη που έκανε την πάσα από οριακά αλλά πάντως αντικανονική θέση (οφ σάιντ).

Στη συνέχεια οι «Φαίακες» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το σοκ και το άγχος των ακριτών. Οι οποίοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση, αφήνοντας αρκετούς κενούς χώρους. Όμως οι νησιώτες σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους. Όπως και οι γηπεδούχοι. Δεν κατάφεραν σε 2-3 περιπτώσεις να ισοφαρίσουν αλλά δεν τα παράτησαν. Και δικαιώθηκαν… μια ανάσα πριν το τέλος, χάρη στις δύο αλλαγές του Ράσταβατς. Από σέντρα του Τριάδη, ο Κάστρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 90’+3′, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ξάνθης.

Πλέον, η Ξάνθη έμεινε μόνη της στην 5η θέση με 29 βαθμούς. Και περιμένει να μάθει τι θα κάνουν σήμερα (10/2) ο Πανιώνιος που υποδέχεται τη Λαμία και αύριο (11/2) ο Αστέρας Τρίπολης που αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ. Η Κέρκυρα έχει 15 πόντους και ισοβαθμεί με τον Απόλλωνα που φιλοξενεί αύριο (11/2) τον Λεβαδειακό.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα