Πήγε να… γκρεμίσει το… Τείχος του Βερολίνου!

Μπλεξίματα με τη γερμανική δικαιοσύνη απέκτησε ο διεθνής Ιβοριανός ποδοσφαιριστής, Σόλομον Καλού, ο οποίος εντοπίστηκε να… προκαλεί καταστροφές στο τμήμα του Τείχους του Βερολίνου που έχει απομείνει, προκειμένου να αποσπάσει ένα… ενθύμιο!

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Τσέλσι και νυν της Χέρτα Βερολίνου, είπε να προσθέσει ένα ακόμη διάσημο αντικείμενο στη συλλογή του. Εντόπισε τον χώρο που δεν φυλασσόταν και με την άνεσή του, απέσπασε ένα μέρος του σοβά που κάλυπτε το Τείχος. Αποχώρησε ήρεμος, αλλά δεν γνώριζε πως εκείνη τη στιγμή τον κατέγραφε η κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας τον εντόπισε και μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, διαπίστωσε έκπληκτος πως ο… καταστροφέας ήταν ο ποδοσφαιριστής της Χέρτα Βερολίνου. Ο Καλού κινδυνεύει με πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Eastside Gallery, Kani Alavi, ήταν ιδιαίτερα καυστικός:

«Εδώ έχουμε μία περίπτωση ενός διάσημου ανθρώπου, ο οποίος δεν σεβάστηκε ένα εθνικό ενθύμιο της Γερμανίας. Το ότι δεν φυλάσσεται ο χώρος, δεν σημαίνει πως μπορεί να γυρνά ο καθένας και να κάνει ό,τι θέλει. Αν το έκανε στην πύλη του Βρανδεβούργου, το πιθανότερο είναι ότι θα είχε συλληφθεί».

Το τμήμα του Τείχους του Βερολίνου που έμεινε όρθιο, δεν φυλάσσεται από ομάδες σεκιούριτι, όμως, σύμφωνα με νόμο που ισχύει από το 1991, προστατεύεται και όποιος προκαλέσει φθορές, καλείται να αντιμετωπίσει βαριές ποινές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα