Πήρε… προαγωγή ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος!

Παραμένει στο κάδρο ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος. Ο πρώην ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ο οποίος άφησε βάση νόμου τη θέση του στον Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, δεν πήγε… σπίτι του, όπως πολλοί είχαν προβλέψει, αλλά πήρε θέση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως μέλος.

Μπορεί να φαντάζει… υποβιβασμός –από ολόκληρος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας σε απλό μέλος – ωστόσο το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι το τελικό όργανο της ΕΠΟ και εκεί που καταλήγουν όλες οι σημαντικές υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, ή έστω αυτές που οδηγούνται στον τρίτο βαθμό της δικαιοσύνης.

Βέβαια, από τη στιγμή που… λείπει ο γάτος (βλέπε Σταύρος Κοντονής), χορεύουν τα ποντίκια και αποφασίζουν άνετα και ωραία, ορίζοντας όποιον θέλουν σε θέσεις που θεωρητικά (στο νέο νομοσχέδιο) πρέπει να καλυφθούν από τακτικούς δικαστές τους οποίους προτείνει η πολιτεία.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο, βέβαια, δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νομοσχεδίου και αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν στην ΕΠΟ και να το έχει… ξεχάσει ο Κοντονής, οπότε – τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο – η Ομοσπονδία δείχνει να μην ανησυχεί. Άλλωστε, την στηρίζει και η UEFA, ενώ παράλληλα ο Σταύρος Κοντονής φαίνεται ότι εγκαταλείπει το προσκήνιο (εκτός αν μετά τις εκλογές παραμείνει στο ίδιο πόστο και αρχίζει πάλι τις… οχλήσεις).

Ως γνωστόν, τον προηγούμενο μήνα ο Κοντονής είχε ενημερώσει με επιστολή του την UEFA για τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το πως χειρίζεται η ΕΠΟ το θέμα του Διαιτητικού Δικαστηρίου, αλλά ο Τζιάνι Ινφαντίνο είχε εξηγήσει στον Έλληνα πολιτικό πως το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει τη μορφή του CAS (αλλά για εσωτερικές υποθέσεις). Αν, βέβαια, ο Κοντονής παραμείνει ως Υφυπουργός και μετά την 20η Σεπτέμβρη, τότε είναι σίγουρο πως θα θελήσει να σκαλίσει και πάλι το θέμα εν’ όψει του μεγάλου αθλητικού νομοσχεδίου που έχει στο μυαλό του. Μέχρι τότε, πάντως, δεν μπορεί να στερήσει κανείς το δικαίωμα από την ΕΠΟ να ορίσει κάποια μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου, πράγμα που έπραξε, άλλωστε, με τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα