Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Τριγκώνης, Πασχαλίδης

Οι ιστιοπλόοι της κατηγορίας tornadosailing, Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης, έφεραν την πρώτη παγκόσμια διάκριση για τη χώρα μας τη το 2015.

Οι Έλληνες βετεράνοι των θαλασσών αναδείχθηκαν για τέταρτη φορά παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Tornado World Championships 2014 που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου στις εκβολές του ποταμού Swan, στο Περθ της Αυστραλίας.

Με μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, με ισχυρούς άστατους ανέμους μέχρι μπουνάτσα, το ελληνικό δίδυμο πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και τις τέσσερις ημέρες ιστιοδρομιών.

Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα των αγώνων διεξήχθησαν δύο ιστιοδρομίες με τους Ιορδάνη Πασχαλίδη και Κώστα Τριγκώνη να παίρνουν τη δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα, ισοβαθμώντας με τους Gavin Colby και Pete Dubbelaar από την Αυστραλία στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν τόσο ευνοϊκή για τους Έλληνες ιστιοπλόους μας καθώς βρέθηκαν στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης ύστερα από κάποια λάθη και ατυχίες στις τρεις ιστιοδρομίες της δεύτερηςημέρας του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Τα χαμόγελα επανήλθαν την τρίτη ημέρα του πρωταθλήματος με το ελληνικό δίδυμο να καταλαμβάνει την πρώτη, τρίτη και πρώτη θέση αντίστοιχα στις τρεις ιστιοδρομίες της ημέρας και έτσι να πλασάρεται εκ νέου στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας με μια διαφορά 8 βαθμών από το πλήρωμα των Brett Burvill και Ryan Duffield από την Αυστραλία και 17 βαθμών των ομοεθνών τους, Gavin Colby και Pete Dubbelaar στην τρίτη θέση αντίστοιχα.

Την τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων ήταν προγραμματισμένες δύο ιστιοδρομίες όπου το ελληνικό δίδυμο χωρίς να ρισκάρει, απλά κράτησε την διαφορά από τους αντιπάλους του κατακτώντας για τέταρτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

«Αυτή τη φορά δεν ήταν εύκολο μιας και οι συνθήκες ήταν δύσκολες (είτε ισχυρό θερμικό, είτε μπουνάτσα με πολλές αλλαγές) και ο ανταγωνισμός από τα τοπικά πληρώματα που γνώριζαν καλά το τοπίο πολύ υψηλός» δήλωσε ο Κώστας Τριγκώνης αμέσως μετά τη σπουδαία διάκρισή τους, η οποία προστέθηκε και αυτή στο παλμαρέ του ελληνικού διδύμου tornadosailing.

Λίγες μέρες πριν, οι αθλητές μας προετοίμασαν το έδαφος της επιτυχίας τους συμμετέχοντας στις 27-28 Δεκεμβρίου στο αυστραλιανό πρωτάθλημα, AussieTornadoNationals, το οποίο ολοκλήρωσαν και αυτό με πρωτιά και έτσι το κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα μέτρησε ούτε λίγο ούτε πολύ 19 ιστιοδρομίες μέσα σε μία εβδομάδα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα