ΠΑΟΚ: «Η ΕΠΟ αποφάσισε για τη 2η θέση». Σαββίδης: «Του τρεις βαθμούς τους αφαιρέσαμε μόνοι μας»

Ολοκληρώθηκε και η φετινή διαδικασία των play-off, με μεγάλο χαμένο της διαδικασίας τον ΠΑΟΚ, καθώς ο «δικέφαλος» του βορρά απώλεσε τη 2η προνομιούχο θέση που  οδηγεί στα προκριματικά του ChampionsLeague και θα αγωνιστεί στα play-off του EuropaLeague.

Καθοριστικός παράγοντας για την τελική έκβαση της διαδικασίας αποτέλεσε η τιμωρία αφαίρεσης βαθμών της ΕΠΟ στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ για τα όσα έγιναν στην Τούμπα στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό για τον ημιτελικό Κυπέλλου.

Σε αυτό το γεγονός στάθηκε και η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Μέσα στο γήπεδο, εκεί όπου θα έπρεπε να παίζεται το ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής των Play Off της Super League. Με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα πήρε 11 βαθμούς καθαρούς βαθμούς κι όμως τελείωσε το μίνι πρωτάθλημα με δέκα! Επειδή έτσι αποφάσισε η ΕΠΟ με την παράλογη, άδικη και ενάντια στο δικό της πειθαρχικό κώδικα απόφαση αφαίρεσης τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ».

Το περίεργο της υπόθεσης δεν είναι αυτό, αλλά η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρέπει πρώτα διορθωθούν τα κακώς κείμενα στα του οίκου του ΠΑΟΚ και έπειτα να κατηγορηθούν εξωγενείς παράγοντες.

«Τους τρεις βαθμούς τους αφαιρέσαμε εμείς μόνοι μας. Χάσαμε το Τσάμπιονς λιγκ. Το μάθημα ήταν ότι πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας και μετά να ασχοληθούμε με τους άλλους».

Συμπερασματικά, είναι προφανές ότι στην ΠΑΕ επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους ζητήματα. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι η στάση του Ιβάν Σαββίδη είναι σαφώς πιο ψύχραιμη και ρεαλιστική, καθώς αναγνωρίζει ότι η ευθύνη για την τιμωρία που επιβλήθηκε στους «ασπρόμαυρους» βαραίνει την ίδια την ομάδα παρά την «κακιά» ΕΠΟ που εφάρμοσε τους κανονισμούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα