Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση εξευτελίζει τον κοινοβουλευτισμό και κάθε έννοια δημοκρατίας

Η κυβέρνηση στρώνει το χαλί για νέο Μνημόνιο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές  προειδοποιεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην Real News και υπογράμμισε πως «το νέο μνημόνιο μπορεί να αποτραπεί μόνο με μια μεγάλη και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές” η οποία θα οδηγήσει σε μια ταχεία “συγκρότηση μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας”.

Ειδικότερα, μιλώντας στη Real News, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τον τρόπο που φέρνει το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση “εξευτελίζει τον κοινοβουλευτισμό και κάθε έννοια δημοκρατίας”.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα και την επιστροφή αυτού σε ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα αναφέρει πως “πίσω από την προεκλογική χρυσόσκονη της διανομής του επιδόματος των 0,5 δισ. ευρώ, θέλουν να κρύψουν όχι μόνο τα περίπου 70 δισ. που πήραν τα τέσσερα τελευταία χρόνια από την τσέπη εκατομμυρίων Ελλήνων αλλά και το νέο μνημόνιο που έχουν ήδη ετοιμάσει για να σερβίρουν, με άλλο όνομα μετά τις εκλογές”.

Σχετικά με τις διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος του λέει πως “η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι δεδομένο. Απαιτεί πολλή δουλειά, διαρκή επαφή με την κοινωνία και τα κινήματά της, κομματική και λαϊκή συσπείρωση και φυσικά σοβαρότητα”.

Για τις δικές του κινήσεις στο άμεσο μέλλον λέει πως “είναι ζήτημα συλλογικού σχεδιασμού. Αν η Κεντρική Επιτροπή και ο Αλέξης Τσίπρας προτείνουν να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα είναι δύσκολο να αρνηθώ”. Ξεκαθαρίζει όμως ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής.

«Το σακίδιο δεν μπορεί να πάει μακριά»

Σχετικά με Το Ποτάμι, του Σταύρου Θεοδωράκη δηλώνει χαρακτηριστικά πως “το σακίδιο δεν μπορεί να πάει μακριά” και πως κατά δήλωση του ίδιου του κ. Θεοδωράκη “στήθηκε για να κλέψει από παντού… Γι’ αυτό το νερό του είναι σκόπιμα θολό, απολιτικό και δήθεν».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα