Παπαδόπουλος: «Υπάρχουν ελπίδες για τον Άρη»

«Σίγουρα υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, αλλά και να μην υπήρχαν, ήμασταν αναγκασμένοι να τιμήσουμε τη φανέλα…». Τάδε έφη ο τεχνικός του Άρη, Σούλης Παπαδόπουλος, ενόψει της αναμέτρησης πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τον κόσμο των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης, αλλά και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Οι σκέψεις είναι να ετοιμάσουμε την ομάδα, να πάμε να παίξουμε με τον Πανθρακικό, στη συνέχεια με τον Εργοτέλη, το επόμενο με τον Ολυμπιακό, ώσπου να τελειώσει το πρωτάθλημα. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα κοιτάμε να παίζουμε για την ιστορία και για τη φανέλα του Άρη. Σίγουρα υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, αλλά και να μην υπήρχαν, είσαι αναγκασμένος και πρέπει να τιμάς τη φανέλα που φοράς και ειδικά όταν έχει αυτό το βάρος.

Η ομάδα κι άλλες χρονιές είχε προβλήματα, αλλά ο κόσμος ήταν πάντα εκεί. Είναι αυτό που διαπιστώσαμε και την προηγούμενη Κυριακή, όταν όσα εισιτήρια έκοψε μόνος του ο Άρης, έκοψε όλη η Superleague! Εμείς, λοιπόν, έχουμε τον καλύτερο παίκτη που είναι ο κόσμος, αλλά δυστυχώς αυτός παίζει μόνο στην κερκίδα. Το ότι θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς η ομάδα, είναι σίγουρο. Όμως αυτό δεν θα σκέπαζε όλα τα προβλήματα που έχει. Όπως είπα και πριν τον αγώνα και να κερδίζαμε τον ΠΑΟΚ, δεν θα ήταν η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία. Τον ΠΑΟΚ δεν τον υποτιμώ, ίσα -ίσα τον σέβομαι πάρα πολύ, αλλά ο Άρης τον έχει κερδίσει πάρα πολλές φορές. Το ότι ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος και ο Άρης τελευταίος, νομίζω κάτι λέει. Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, όλα φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Δεν νομίζω, δηλαδή, να φάνηκε αυτή η διαφορά.

Εγώ νομίζω πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεις δυνατά. Αν δούμε και στο Champions League, υπάρχει δύναμη, ταχύτητα, ένταση και για μένα αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όλα τα άλλα είναι για δικαιολογίες. Αν ένας παίκτης που στοιχίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ και μαρκάρεται από έναν που στοιχίζει 10 χιλιάδες, λέει πως δεν κέρδισε για αυτόν τον λόγο, είναι πρόβλημα δικό τους, όχι δικό μας».

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό δήλωσε: «Ο Πανθρακικός, είναι μια ομάδα που έχει ξαφνιάσει πάρα πολλούς με το στυλ παιχνιδιού που παίζει φέτος. Ένα 3-5-2, αν δεν κάνω λάθος. Τους έχει βγει από την αρχή και φαίνεται πως έχουν κάνει καλή δουλειά εκεί, όλοι μαζί, ο προπονητής και οι παίκτες. Είναι μια ομάδα που έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά και από την αρχή της χρονιάς ξέφυγε από το στόχο της παραμονής. Είναι κάτι που τους έχει απελευθερώσει. Είναι, λοιπόν, δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς πρέπει να πάμε να το κερδίσουμε, ώστε να έχουμε, όσες ελπίδες έχουμε, μαθηματικά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα