Παπούλιας: Εθνικό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Οι γερμανικές αποζημιώσεις αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Κάρολου Παπούλια και του Ιωάννη Σακελλαρίου στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τις  ενέργειες στις οποίες προχωρά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να εκδώσει πόρισμα σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, το οποίο ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε εθνικό θέμα.

«Με καλέσατε για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Σας έχω φέρει και το πόρισμα, ό,τι θέλετε να με ρωτήσετε» είπε ο κ. Σακελλαρίου.

«Πολύ ωραία. Είναι φλέγον θέμα. Και όταν λέτε για πόρισμα, έχετε καταλήξει;» τον ρώτησε ο κ. Παπούλιας. Ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εξήγησε ότι δεν είναι η οριστική απόφαση αλλά είναι ένα στάδιο για να ταξινομηθεί το υλικό που υπάρχει και για να μπορέσει μετά αυτό να χρησιμοποιηθεί σαν βάση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου, η οποία θα διατυπώσει και σχετικό πόρισμα.

Ο κ. Παπούλιας ρώτησε πότε προβλέπεται χρονικά να γίνει αυτό και ο κ. Σακελλαρίου απάντησε ότι αναμένεται μια Επιτροπή να προσδιορίσει τα ποσά και στη συνέχεια θα επιληφθεί η Ολομέλεια.

«Οπότε, θα υπάρξει ένας έτοιμος φάκελος, κάτι που δεν υπάρχει τώρα» παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θετικά απάντησε ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς έχουν στείλει στοιχεία από όλες τις υπηρεσίες, δηλαδή Τράπεζα της Ελλάδος, Γενικό Λογιστήριο.

Και όταν ο κ. Παπούλιας ζήτησε να μάθει τι εκτίμηση, μη δεσμευτική, για την υπόθεση γενικότερα, κάνει ο κ. Σακελλαρίου, αυτός απάντησε: «Είμαστε αισιόδοξοι».

«Αυτό είναι καλό. Είναι μεγάλο θέμα, όχι μόνο οικονομικής σημασίας αλλά και εθνικό» σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα