Παράταση στην αναστολή πίστωσης από τα φαρμακεία

Χωρίς τη λειτουργία του e -DAPY δεν γνωρίζουν ποια προϊόντα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, σε ποιες τιμές και πώς και αν θα αποζημιώνονται

Τη συνέχιση αναστολής χορήγησης, με πίστωση, των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, εκτός των αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη, μέχρι να λειτουργήσει η νέα εφαρμογή e -DAPY, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Η απόφαση ελήφθη, προκειμένου, όπως αναφέρεται, «να αποφευχθεί η ταλαιπωρία ασθενών και φαρμακοποιών, οι οποίοι χωρίς τη λειτουργία του συστήματος δεν γνωρίζουν ποια προϊόντα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, σε ποιες τιμές και πώς και αν θα αποζημιώνονται».

Ο ΠΦΣ αναφέρει ότι «οι φαρμακοποιοί έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αναμονής και υπομονής, προσπαθώντας να συνεργασθούν με τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς. Δυστυχώς όμως 10 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της σύμβασης, τα προβλήματα παραμένουν».

Αυτό ενώ έγινε γνωστό πως περίπου 5.000 παράνομες συνταγογραφήσεις πραγματοποίησε γιατρός σε νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, προκαλώντας ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΥΥ ύψους 2.181.352 ευρώ.

Κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, από την οποία προέκυψε ότι γιατρός σε νοσοκομείο φέρεται να πραγματοποίησε 4.826 παράνομες συνταγογραφήσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα