Παραίτηση Τσακαλώτου ζήτησαν Λοβέρδος και Δένδιας

Μία παλαιότερη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου θυμήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος δημιουργώντας πανδαιμόνιο. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «τα μέτρα θα τα ψηφίσετε μόνοι σας στη Βουλή υπάρχουν μόνο 152 βουλευτές».

Όταν από τα έδρανα  του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές άρχισαν να φωνάζουν είμαστε 153 ο Ανδρέας Λοβέρδος συνέχισε ρίχνοντας τα βέλη του κατά του υπουργού Οικονομικών. «Στη Βουλή υπάρχουν μόνο 152 βουλευτές, ο κύριος Τσακαλώτος θα παραιτηθεί επειδή φοράει παντελόνια και έχει πει ότι αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από 9.000 ευρώ θα παραιτηθεί. Περιμένω λοιπόν να έρθει στη βουλή και να παραιτηθεί».

Την λογική του Ανδρέα Λοβέρδου ακολούθησε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, όποιος κάλεσε τον κύριο Τσακαλώτο να έρθει στη Βουλή και να παραιτηθεί. Όσον αφορά το θέμα των αντιμέτρων ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να τα ψηφίσει και ανέφερε ότι  τα  αντίμετρα ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η χώρα σε βάθος χρόνου να έχει τέτοια πλεονάσματα χωρίς να καταληστεύσει τον Ελληνικό λαό.
Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος βέβαια δεν αναφέρθηκε καθόλου στη δήλωση που είχε κάνει ο κ. Τσακαλώτος.
«Είναι σε σύγχυση και σε πανικό η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί έκλεισε η αξιολόγηση.  Καταρρίπτεται το επιχείρημα τους  των εκλογών. Εγώ να αναγνωρίσω την αγωνία τους και το ενδιαφέρον τους για τις συντάξεις και για το αφορολόγητο αλλά την κρίσιμη στιγμή δεν βρέθηκαν δίπλα στην κυβέρνηση που  διαπραγματευόταν το θέμα των συντάξεων και του αφορολόγητου».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα