«Πατέρας» του θριάμβου ο Μάρκο Σίλβα!

Δύο τάσεις είχαν σχηματιστεί μετά την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, όταν η Ντινάμο Ζάγκρεμπ επικράτησε 2-1 της Άρσεναλ και τάραξε τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων του ομίλου του Ολυμπιακού. Η «Α» είχε ενστερνιστεί αυτή που έλεγε πως η νίκη της κροατικής ομάδας ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα το βράδυ της Τρίτης στο Λονδίνο, εκεί που ο Ολυμπιακός πέτυχε τη μεγαλύτερη σε σημασία εκτός έδρας νίκη του στο θεσμό, κατατροπώνοντας την Άρσεναλ με 2-3, χάρη στην εκπληκτική τακτική και προσήλωση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, το δώρο του Οσπίνα στο κόρνερ του Φορτούνη και την αντίδραση μετά το 2-2 του Σάντσες.

Τα τρία αυτά «κλειδιά» της νίκης χάρισαν τους βαθμούς που θέτουν από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική του ομίλου τον Ολυμπιακό ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης! Διότι όλα του έχουν πάει κουτί!

Τα σενάρια της πρόκρισης

Όπως έγραψε και η «Α» μετά την πρώτη αγωνιστική, η δεύτερη θέση του ομίλου δύναται να κριθεί στους 6 με 7 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό ίσως και να αρκεί μία νίκη κόντρα στην Ντινάμο στο Φάληρο για να εξασφαλίσει το εισιτήριο, ενώ σίγουρα με 4 πόντους σε αυτά τα δύο ματς που ακολουθούν γίνεται το απόλυτο αφεντικό. Θεωρούμε σχεδόν δεδομένο ότι η «μηχανή» που λέγεται Μπάγερν θα ισοπεδώσει μέσα-έξω την τραγική Άρσεναλ, ενώ υπάρχει πάντα και το ωραιότατο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να κάνει δύο νίκες με τους Κροάτες και να τελειώνει το παραμύθι μία ώρα αρχύτερα. Επίσης, είναι θετικό ότι τη μέρα που ο Ολυμπιακός θα παίζει στο Μόναχο με την Μπάγερν, η Άρσεναλ και η Ντινάμο θα κοντράρονται στο Λονδίνο και αναγκαστικά μία από τις δύο ομάδες θα χάσει βαθμούς!

Πιο δύσκολα τα ματς με την Ντινάμο απ’ ότι με την Άρσεναλ εντός

Γνωρίζοντας την ευρωπαϊκή ιδιοσυγκρασία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, ξέρουμε εκ των προτέρων πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα δυσκολευτούν περισσότερο με τους σκληροτράχηλους και όχι τόσο εμπορικούς στην ονομασία Κροάτες στο Ζάγκρεμπ, παρά με την Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης». Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στο «Emirates» έχει τον πρώτο λόγο και θα τον έχει ακόμη κι αν χάσει από τους Κροάτες και μείνει τρεις βαθμούς πίσω, αφού θα έχει μπροστά του δύο εντός έδρας ματς με την Ντινάμο και την Άρσεναλ.

Το 90λεπτο του Λονδίνου!

Όσον αφορά σε αυτή καθ’ εαυτή εμφάνιση κόντρα στην Άρσεναλ, πιστώνεται στον Μάρκο Σίλβα και στην εξής διπλή του ικανότητα: Πρώτον να διαβάσει τον αντίπαλο και να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα και δεύτερον, να επιλέξει πέραν από την ιδανικότερη ενδεκάδα και τη σωστή τακτική, αφού δεν έκανε αυτό που παλαιότεροι συνάδελφοί του είχαν επιχειρήσει με αγγλικές ομάδες (να κρατήσουν το μηδέν στο πρώτο μέρος και να «χτυπήσουν» στην επανάληψη), αλλά το ακριβώς αντίθετο. Οι παίκτες του φάνηκαν έτοιμοι ψυχολογικά και αυτό μέτρησε, ενώ αυτό αποδείχθηκε και στην επανάληψη (διάστημα στο οποίο έπαιξε πιο μαζεμένα) και συγκεκριμένα στη φάση μετά το 2-2, όταν οι παίκτες του αντί να σαστίσουν, βγήκαν με πείσμα στην επίθεση και σκόραραν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα