Περιμένει ο ένας τον… άλλο!

Ένα περίεργο παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Μπροστά στο άγχος της κάλπης ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Ν.Δ. αναζητούν τα καταλληλότερα πρόσωπα για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης ώστε να εξασφαλίσουν την νίκη και να κλέψουν τις εντυπώσεις. Με την διαφορά ότι αμφότεροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα!

Στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται οι συζητήσεις για το ποιοι θα είναι εκείνοι που θα διεκδικήσουν τους μεγάλους δήμους αλλά και τις περιφέρειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με την πενία προβεβλημένων στελεχών και έχει στραφεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στην κοινοβουλευτική ομάδα. Μόνο που οι βουλευτές του κόμματος δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την κεντρική πολιτική σκηνή σε μια κρίσιμη στιγμή όπου όπως όλα δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί σύντομα στην διακυβέρνηση της χώρας.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί, τόσο θα καθυστερεί και η Ν.Δ. Στόχος της Συγγρού είναι να κατεβάσει στελέχη τα οποία θα μπορούν με αξιώσεις να διεκδικήσουν τουλάχιστον τους δήμους Θεσσαλονίκης και Αθήνας αλλά και την περιφέρεια Αττικής. Για να αποφασίσουν όμως περιμένουν να δουν ποιους θα έχουν απέναντί τους.

Στη Ν.Δ. θέλουν να χρησιμοποιήσουν την αυτοδιοίκηση ως ασφαλιστική δικλίδα. Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν το κόμμα να ηττάται στις ευρωεκλογές, θα πρέπει ως αντίβαρο να έχει κερδίσει τους κρίσιμους δήμους που αποτελούν το 50% περίπου της επικρατείας ώστε να μην χάσουν τις εντυπώσεις. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις οπότε ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα