Περιμένουν νέο «χτύπημα» του φονιά των ταξιτζήδων

Πόρτα – πόρτα ψάχνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον serial killer των ταξιτζήδων της Κηφισιάς, με τους ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι ετοιμάζει μεθοδικά το επόμενο χτύπημα του. Μάλιστα, πιστεύουν ότι θα επιχειρήσει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό ώστε τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν ακόμα περισσότερο πάνω του.

Στην Ασφάλεια Αττικής έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ του δολοφόνου, ο οποίος έχει «λουφάξει» στο κρησφύγετο του και απολαμβάνει τη δημοσιότητα που του χάρισαν οι εγκληματικές πράξεις του. Για συμβολικούς λόγους στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι θα επιχειρήσει ξανά να χτυπήσει σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς και συγκεκριμένα στην Χαριλάου Τρικούπη, μία οδός που για κάποιο λόγο έχει σημαδέψει την ψυχολογία του.

Παρά τις έρευνες ειδικής ομάδας αστυνομικών, ο serial killer φρόντισε να αφήσει ελάχιστα στοιχεία -καθώς τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει- που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στη σύλληψη του. Ωστόσο, γίνονται εκτεταμένες προσπάθειες συλλογής πληροφοριών, ενώ αξιοποιείται και η μαρτυρία του 32χρονου οδηγού ταξί που είδε τον δολοφόνο αλλά γλίτωσε από τύχη και λόγω «κατασκευαστικού λάθους» του όπλου. Βέβαια, σοκαρισμένος ο νεαρός άνδρας δεν μπορεί να δώσει σαφή περιγραφή του δράστη.

Την ίδια ώρα, στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο με «κρυφούς» αστυνομικούς, που λειτουργούν ακόμη και ως ταξιτζήδες στα Βόρεια Προάστια σε μία ελπίδα να «πέσουν» πάνω στον serial killer και να τον συλλάβουν. Τέλος, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν συλλέξει τουλάχιστον 40 δείγματα αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού από τα δύο ταξί, τα οποία όμως δεν ταυτοποιούνται με κάποιον σεσημασμένο, ενώ κανένα δεν είναι κοινό στα αυτοκίνητα των θυμάτων.

Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα