«Πιθανή η συμμετοχή μας στην επέμβαση, αν την εγκρίνει ο ΟΗΕ»

Πιθανή είναι η συμμετοχή της Ρωσίας σε στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, εφόσον όμως αυτή εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της χώρας τόνισε πως τα Ηνωμένα Έθνη, είναι τα μόνα αρμόδια για να αποφασίσουν τη χρήση όπλων εναντίον κυρίαρχου κράτους, σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο αλλά και εφόσον αποδειχθεί η χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Οποιεσδήποτε άλλες αφορμές και τρόποι, που θα δικαιολογούσαν την άσκηση βίας έναντι ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, είναι ανεπίτρεπτοι και δεν μπορεί να θεωρηθούν παρά μόνον επιθετική ενέργεια», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε προς το ρωσικό Πρώτο Κανάλι και το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες.

Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στη Συρία, γι΄ αυτό και είναι απαραίτητο να ερευνηθούν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία. «Θα μας πείσει μια βαθιά λεπτομερής έρευνα του ζητήματος και ειδικά η ύπαρξη αποδείξεων, οι οποίες θα είναι προφανείς και θα αποδεικνύουν σαφώς ποιος χρησιμοποίησε και τι είδους χημικά μέσα χρησιμοποιήθηκαν. Κατόπιν τούτου, είμαστε έτοιμοι να δράσουμε με τον πλέον αποφασιστικό και σοβαρό τρόπο», είπε ο Ρώσος ηγέτης ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G20, όπου το Συριακό αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα