Ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα σε βάρος ενός γιατρού του ΙΚΑ , ενός ιατρικού επισκέπτη και 4 φαρμακοποιών που φέρονται να είχαν στήσει απάτη άνω των 100.000 ευρώ σε βάρος του οργανισμού, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από  μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλλει το ΙΚΑ. Σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά, οι κατηγορούμενοι φέρονται να πλαστογραφούσαν συνταγές ανύποπτων πολιτών, συνταγογραφώντας σκευάσματα υψηλού κόστους για συγκεκριμένη ασθένεια από την οποία οι υποτιθέμενοι ασθενείς πολίτες δεν έπασχαν, εκτελούσαν δε τις συνταγές, προξενώντας ζημία στο ΙΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της  πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, άμεση συνέργεια από κοινού, χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από  την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε  δημοσίευμα  της εφημερίδας  «Δημοκρατία») στο οποίο καταγγέλλεται η χρήση από Μονάδες Αιμοκάθαρσης Νοσοκομείων αμφίβολης ποιότητας φίλτρων, που εισάγονται από την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για να εξακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων, καθώς είναι προφανές ότι αν πράγματι ισχύουν οι καταγγελίες τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα