Πολιτική δίωξη… η υπόθεση Νεϊμάρ!

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος υποστήριξε πως η ομάδα του διώκεται – ιδιαίτερα στην περίπτωση Νεϊμάρ – για πολιτικούς λόγους!

Ο παράγοντας των «μπλαουγκράνα» τόνισε πως η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών μετά την επίσημη τοποθέτησή της υπέρ του αγώνα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την ισπανική επικράτεια. Ο Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου ήταν καταιγιστικός στις δηλώσεις του, λέγοντας πως κάποιοι έχουν αρχίσει και ξεπερνούν τα όρια της ανοχής. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής. Τι συμβαίνει; Ο Νεϊμάρ είχε δύο προσφορές. Μία από τη Ρεάλ Μαδρίτης και μία από την Μπαρτσελόνα. Διάλεξε την Μπαρτσελόνα. Ο Νεϊμάρ αποδίδει σπουδαία και αυτό ίσως να μην αρέσει σε ορισμένους. Πριν έναν χρόνο, συνταχθήκαμε στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Αυτό ίσως δεν άρεσε σε κάποιους. Βλέπω ότι πίσω από τη δίωξη που δεχόμαστε, υπάρχει αθλητική και πολιτική ατζέντα. Πληρώνουμε έναν πολιτικό λογαριασμό.

Κάποιοι έχουν ξεπεράσει τα όρια και πιστεύω πως η ανοχή μας έφτασε στο τέλος της. Θα έκανα και πάλι ακριβώς τα ίδια. Δεν έχουμε υποπέσει σε κανένα έγκλημα και έχουμε τις αποδείξεις γι’ αυτό. Η μεταγραφή του Νεϊμάρ κόστισε 57 εκατομμύρια. Έκαναν έλεγχο σε μένα και στις επιχειρήσεις μου, ενώ το ίδιο κάνουν και σε παίκτες! Στην Κυβέρνηση δεν αρέσει αυτό που συμβαίνει στην Μπαρτσελόνα. Είμαστε στο στόχαστρο και αυτό είναι άδικο. Δεν πρόκειται για επίθεση σε ένα πρόσωπο, αλλά για επίθεση σε μία ολόκληρη κατάσταση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα