Πολλαπλά μηνύματα του κυρίου Ρομπέρτο

Κορυφαίος σε απόδοση, γιγαντιαίος σε ήθος. Ο Ισπανός πορτιέρο του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, ίσως αποτελεί πολυτέλεια για το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Ωστόσο, παίζει σε ομάδα που αγωνίζεται κάθε χρόνο στο Champions League και κερδίζει τίτλους και αυτό τον καλύπτει. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε πως έρχεται πάντα κάποια στιγμή που κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ένας καινούριος, υπονοώντας πως ενδεχομένως το καλοκαίρι να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα του Πειραιά. Αμέσως σχολιάστηκε η ατάκα του αυτή και μεταφράστηκε ως έντονη επιθυμία του να φύγει όχι τόσο από την οικογένεια του Ολυμπιακού, όσο από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Λογικό.
Λίγες ώρες αργότερα, ανήρτησε στο facebook κείμενο με το οποίο θέλησε να εξηγήσει τα καθέκαστα. Έγραψε λοιπόν μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός, που είναι η οικογένειά μου, και ο πρόεδρος Β. Μαρινάκης, ο οποίος με έχει σαν γιο του από την πρώτη μέρα που πάτησα τον Πειραιά, αξίζουν όλο το σεβασμό μου και όλη την αφοσίωσή μου στη δουλειά. Και ποτέ δε θα έκανα κάτι που θα μπορούσε να βλάψει το σύλλογό μου ή τους φιλάθλους του.

Μια και αυτό έγινε σαφές, θα ήθελα να πω ότι εξαιτίας των γεγονότων και των όσων συνήθως συμβαίνουν στις ελληνικές διοργανώσεις, κανένας ποδοσφαιριστής δε θα θέλει να έρθει σε καμία ομάδα, και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αυτές οι πράξεις βίας όχι μόνο χειροτερεύουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και την ποιότητά του. Καταστρέφουμε την εικόνα μιας μεγάλης χώρας και ενός μεγάλου πάθους, του ποδοσφαίρου. Είμαι ποδοσφαιριστής και ένας από τους αρχηγούς του Ολυμπιακού, δουλεύω και παλεύω κάθε μέρα για να κάνω καλύτερη την ομάδα μου και να τιμήσω τους φιλάθλους μου και τον πρόεδρό μου.Και έτσι θα συνεχίζει να γίνεται…»
Στην πραγματικότητα, δεν διέψευσε τις προθέσεις του έτσι όπως έγιναν γνωστές, απλά θέλησε να δείξει ευγνωμοσύνη στη διοίκηση και στον κόσμο του Ολυμπιακού και να πει πως όσο θα φορά τη φανέλα, θα την τιμά. Μέχρι πότε θα φορά τη φανέλα είναι δικό του θέμα… Πάντως, αυτό που τόνισε, ότι δηλαδή σε λίγο δε θα θέλει κανείς να έρχεται στην Ελλάδα, θα πρέπει να το καταλάβουν καλά κάποιοι υπεύθυνοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα