Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών αύριο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο Παρασκευή σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Έχουν ενημερωθεί σχετικά οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση και αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά ενδεχόμενες φωτιές.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα