Ποντάρουν στους νοικοκυραίους

Οι αλλεπάλληλες τηλεοπτικές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά και η μεγάλη κεντρική συγκέντρωση της Παρασκευής είναι τα μεγάλα όπλα της ΝΔ για να επιτύχει την ολική ανατροπή στις εκλογές της Κυριακής. Όπως τονίζουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο  Αντώνης Σαμαράς θα κινηθεί σε τρεις άξονες σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στις δημοσκοπήσεις.

Η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα θα είναι σφοδρή και ο πρωθυπουργός θα προσθέσει στη επιχειρηματολογία του και τις τελευταίες δηλώσεις Τσίπρα περί πηδήματος αλλά και τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή για «κόψιμο» νομίσματος. Στόχος του Αντώνη Σαμαρά  είναι να καταδείξει την άγνοια τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την οικονομία αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη εν όψει διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Δεύτερος άξονας που θα κινηθεί ο πρωθυπουργός η πρόσφατη θέση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και για άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών. Ο πρωθυπουργός θα κάνει λόγο για όψιμο ενδιαφέρον από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αφού η μείωση του ΕΝΦΙΑ έχει προαναγγελθεί από τον ίδιο όσο και η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Ο τρίτος άξονας για τον πρωθυπουργό θα είναι η θέση ότι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα εξαφανίσει την μεσαία τάξη και θα αποσταθεροποιήσει την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι έμποροι. Και αυτό γιατί μη έχοντας αποκαλύψει ποιος θεωρείται πλούσιος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φορολογήσει με υψηλούς συντελεστές τους επιχειρηματίες και θα «ποινικοποιήσει » ουσιαστικά την κερδοφόρα επιχειρηματικότητα.

Η συγκέντρωση

Την ίδια ώρα οι επιτελείς της λεωφόρου Συγγρού βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση για την προετοιμασία της μεγάλης συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά που θα γίνει την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ ή στο κλειστό του μπάσκετ ή στο ποδηλατοδρόμιο. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη κυρίως από τις οργανώσεις της νεολαίας και τις τοπικές οργανώσεις της Αττικής. Από τη Συγγρού επιθυμούν ένα κατάμεστο γήπεδο που θα αυξήσει τόσο την δυναμική των τελευταίων ωρών για τη ΝΔ όσο και την συσπείρωση. Για τον λόγο αυτό το μεσημέρι υπήρχε συγκέντρωση των προέδρων των ΝΟΔΕ στην Συγγρού, προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. «Μια εντυπωσιακή συγκέντρωση έχει πάντα απήχηση και στους αναποφάσιστους» υποστηρίζουν τα κομματικά στελέχη. Στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στα τηλεοπτικά και ηχητικά εφέ που θα χρησιμοποιηθούν την Παρασκευή αφού ο προγραμματισμός προβλέπει την προβολή όλων των τηλεοπτικών σποτ του κόμματος, αλλά και ένα ξεχωριστό σποτ με τον Αντώνη Σαμαρά στις συναντήσεις του με Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας και της περιφέρειας.

Οι νοικοκυραίοι

Και καθώς βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες οι επιτελείς της ΝΔ ρίχνουν όλο το βάρος στους αναποφάσιστους, οι οποίοι όπως τονίζουν θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τα στελέχη του Μαξίμου η πλειοψηφία των αναποφάσιστων είναι οι νοικοκυραίοι, οι οποίοι ιδεολογικά ανήκουν στο κέντρο και πότε συγκλίνουν προς τα αριστερά και πότε προς τα δεξιά.
Στη ΝΔ θεωρούν ότι μπορούν να πείσουν ακόμη και πάνω από την κάλπη τους νοικοκυραίους να την προτιμήσουν. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι ο Σαμαράς εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον Τσίπρα, ιδιαίτερα μεταξύ των νοικοκυραίων- εκλογικό σύνολο που χαρακτηρίζεται συντηρητικό και προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτό το προβάδισμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα