Πορεία εργαζομένων της ΕΛΒΟ και συνάντηση με Καράογλου

Tρίωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, πραγματοποίησαν σήμερα οι απασχολούμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), η οποία έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου, Θεόδωρος Αλιόγκας, γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν μετά το τέλος της πορείας με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου,από τον οποίο ζήτησαν να μεταφέρει την απόγνωση και τα αιτήματά τους στους αρμόδιους υπουργούς.

Στην πορεία μετείχαν -μεταξύ άλλων- η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Οι εργαζόμενοι κατέστησαν σαφές ότι είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τον Δεκαπενταύγουστο, από κοινού με τους συναδέλφους τους στις εταιρείες Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και ΛΑΡΚΟ στην περίπτωση κατά την οποία δεν λάβουν πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, για το μέλλον της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας συνολικά.

Όπως υποστηρίζουν, το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της αμυντικής βιομηχανίας, θα φέρει διαφορετικά αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα και θα οδηγήσει ουσιαστικά στη διάλυσή της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα