“Πρέπει να φύγουμε από τα ιδεολογήματα”

“Ξαναχτύπησε” ο Γιάννης Πανούσης  αφού σε νέες δηλώσεις του άσκησε εμμεση κριτική στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. “Δεν μπορείς να είσαι στοχαστής και ακτιβιστής όταν κυβερνάς καθώς δεν κυβερνάς μόνο τους εργάτες αλλά και τους εφοπλιστές» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Πρέπει να φύγουμε από τα ιδεολογήματα. Με βρίσκει αντίθετο το κομμάτι μόνο εμείς ξέρουμε τι είναι ο άνθρωπος και ποια τα δικαιώματα» είπε μεταξύ άλλων.

«Είμαι σε απομόνωση από την κυβέρνηση με την έννοια ότι εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου, δεν πάω να κάνω συσχετισμούς δυνάμεων, δεν με ενδιαφέρει η πολιτική μου θέλω να αποδείξω ότι αυτά που έγραφα επί 30 χρόνια υλοποιούνται» συνέχισε ο Γιάννης Πανούσης.

Όσον αφορά στην κριτική που του ασκείται τις τελευταίες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι δεν αφορούν τις πράξεις του αλλά τον ίδιο στη λογική «εδώ είναι ο Γιάννης Πανούσης και πρέπει να φύγει». «Κάποια στιγμή πρέπει να προστατεύσεις την αξιοπρέπεια και την επιστημοσύνη σου» συμπλήρωσε ο κ. Πανούσης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Μιλώντας για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση είπε ότι «ο ελληνικός λαός θέλει μια έντιμη διαπραγμάτευση, θέλει και μια σοβαρή διακυβέρνηση» προσθέτοντας ότι «δεν πιστεύω ότι ο μεγάλος κλυδωνισμός θα γίνει στη Βουλή».

Δήλωσε, επίσης, τη διαφωνία του με το βόλεμα συγγενών και φίλων σημειώνοντας ότι «έχω τρια παιδιά χωρίς δουλειά και δεν θα τα βάλω μέσω του πολιτικού συστήματος σε καμία δουλειά».

Αναφορικά με την αξιοποίηση στελεχών από άλλα κόμματα ο κ. Πανούσης είπε ότι «η δικιά μου άποψη είναι όταν κερδίζεις την εκλογή και όταν έχες μια μορφή πολιτικής ηγεμονίας πρέπει να είσαι large».

Ερωτηθείς τέλος για το θέμα του Σάββα Ξήρου είπε ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσουν εδώ τα πράγματα και δεν θα έχουμε άλλα μετά την άρνηση του Ξηρού να δεχθεί το βραχιολάκι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα