Προβάδισμα πρόκρισης για Παναθηναϊκό

Πολύ καλύτερη και πιο πεισμωμένη ήταν στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες στην εστία του Κοτσώλη. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 26’, με τον Κλέιτον να γίνεται ο αποδέκτης της τελικής πάσας από τον Λουσέρο, αλλά ο Κοτσώλης νίκησε τον Βραζιλιάνο κρατώντας το «μηδέν». Ανάλογη ήταν και η κατάληξη στο 31’, όταν ο Σολτάνι ήταν αυτός που νικήθηκε από τον έμπειρο γκολκίπερ. Τελικά, το γκολ που άξιζαν οι γηπεδούχοι το πέτυχαν στο 43’ με τον Μπέρτο να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Λουσέρο με μονοκόμματο σουτ να νικάει τον Κοτσώλη, διαμορφώνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικότερα από το 70’ και μετά η Ξάνθη έθεσε ως προτεραιότητα να διατηρήσει το υπέρ της σκορ, παρά να πετύχει και δεύτερο γκολ. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και αύξησε την πίεσή της με την είσοδο του Μάρκους Μπεργκ στο 75’.

Στο 80’ ο Πέτριτς σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε σε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα, όμως, ο Μπεργκ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Καρέλης με πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει προβάδισμα στους «πράσινους» για την πρόκρισή τους στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ από την άλλη μεριά η Ξάνθη θα πρέπει να ψάξει σίγουρα ένα γκολ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

SKODA Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης (22’ Λισγάρας), Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (90’ Βάλτερ), Κλέιτον, Καπετάνος (65’ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Λουσέρο.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (60’ Πέτριτς), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταβλαρίδης, Μέντες (60’ Λαγός), Δώνης, Ζέκα, Αζαγκούν, Κλωναρίδης (75’ Μπεργκ), Καρέλης.

Κίτρινες κάρτες: Λισγάρας / Ατζαγκούν, Ταβλαρίδης, Πέτριτς, Νάνο

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου)

Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα