Προκήρυξη της Ο.Λ.Α. για την ισραηλινή πρεσβεία

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται το κείμενο-προκήρυξη, που βρέθηκε σε usb stick μέσα σε έναν φάκελο σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., το κείμενο της προκήρυξης είναι μακροσκελές –περίπου 20 σελίδες–, με την οποία η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στη ισραηλινή πρεσβεία. Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που είχε χτυπήσει και την οικεία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, ενώ θεωρείται «αδερφάκι» με τον Επαναστατικό Αγώνα του Νίκου Μαζιώτη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το κείμενο αποτελεί ένα ιδεολόγημα, ενώ δεν αναφέρει λεπτομέρειες για το πώς έγινε η επίθεση – κάτι που δεν είναι σύνηθες σε προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης για κάποια ενέργεια. Κάνει μία μεγάλη ιστορική αναδρομή για τον παλαιστινιακό λαό και τα όσα έχει υποστεί από το Ισραήλ.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τρίτης άγνωστος με τηλεφώνημά του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ενημέρωνε για την ύπαρξη προκήρυξης στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου στη Νέα Σμύρνη, χωρίς να δίνεται ή να γίνεται κατανοητό το αριθμητικό μέρος της οδού. Στελέχη της εφημερίδας πήγαν στον συγκεκριμένο δρόμο, χωρίς να εντοπίσουν την προκήρυξη και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έφθασαν εκεί, απέκλεισαν τη συγκεκριμένη οδό, ενώ στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας  ερεύνησαν προκειμένου να εντοπίσουν τον φάκελο με το ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα