Πρωτοπόροι οι Αμερικάνοι σε θέματα διαιτησίας!

Επιτέλους, κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή. Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ αποφάσισε να παρακάμψει τη γενική ντιρεκτίβα της FIFA και να επιτρέψει τη χρήση οπτικών μέσων για τις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων.

Το μέτρο αυτό προφανώς και χρησιμοποιείται κατά κόρον στα άλλα εμπορικά σπορ που διεξάγονται στις ΗΠΑ, αλλά επειδή το ποδόσφαιρο θεωρείται άθλημα με λίγες διακοπές (σε αντίθεση με το χοκεϊ, το μπάσκετ, το μπέισμπολ και φυσικά το φούτμπολ που κάθε μισό λεπτό η δράση διακόπτεται) η Παγκόσμια Ομοσπονδία αρνείται πεισματικά να επιτρέψει τη θεσμοθέτηση διακοπών για μελέτη των  φάσεων από τους διαιτητές στα μόνιτορ.

Επειδή, όμως, τα οφσάιντ, τα πέναλτι και το αν η μπάλα περνάει τη γραμμή ή όχι κρίνει πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα, εμείς υποστηρίζουμε σε κάθε περίπτωση την πρωτοβουλία των Αμερικάνων. Υποθέτουμε και η διαιτητική κοινότητα, που επί σειρά ετών βλέπει τα ανθρώπινα λάθη της να δαιμονοποιούνται, θα συμφωνεί! Διότι το παραμύθι πως το λάθος του διαιτητή είναι μέρος του παιχνιδιού έχει κουράσει… Αν μία ματιά σε ένα βίντεο μπορεί να διορθώσει το λάθος και ο διαιτητής θα είναι χαρούμενος μετά και ο αθλητής και φυσικά και ο φίλαθλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα