Πρόστιμο «μαμούθ» για την Μάντσεστερ Σίτι!

Η παραβίαση του Financial Fair Play συνιστά σημαντικό ατόπημα για τα νέα ήθη της UEFA, η οποία είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τους όρους της, ανεξάρτητα με το όνομα και τη δυναμική της εκάστοτε ομάδας.

Η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, επέβαλλε πρόστιμο ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ στην Μάντσεστερ Σίτι και παράλληλα μείωσε το διαθέσιμο ρόστερ της ομάδας για τα ευρωπαϊκά κύπελλα, από 25 παίκτες, σε 21! Ο λόγος που έπεσε βαρύς ο πέλεκυς της UEFA στον αγγλικό σύλλογο, είναι το γεγονός ότι έχει παραβιαστεί κατ’ επανάληψη ο κανονισμός περί ισορροπημένου μεταγραφικού μπάτζετ. Η UEFA απαιτεί οι μεταγραφές να δικαιολογούνται από τα έσοδα των ομάδων, ώστε να διασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των κλαμπ που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της.

Ανάλογη τύχη ενδεχομένως να έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται υπό διερεύνηση από την αρμόδια επιτροπή της UEFA, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Παρί Σεν Ζερμέν, με τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα που επιχείρησε τα τελευταία χρόνια. Το θέμα αποκάλυψε το Sky Sports, το οποίο επικαλείται σίγουρη πηγή μέσα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα