Πρώτο βήμα εν’ όψει τελικού

Με τέρματα 20-1 σε επτά ματς και το απόλυτο των νικών, μπορεί κανείς να πει πως η ΑΕΚ τα πάει εντυπωσιακά στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου. Ωστόσο, ένα κακό ματς αρκεί για να καταστραφούν τα πάντα. Για το λόγο αυτό, ο Γκουστάβο Πογιέτ συνέστησε τεράστια προσοχή στους παίκτες του εν’ όψει Ατρόμητου. Άλλωστε, είναι η ομάδα που τσάκισε το αήττητο της Ένωσης μέσα στο 2016, πριν από λίγες εβδομάδες στο Περιστέρι.

Ο Πογιέτ, βέβαια, ξέρει καλά από νοκ- άουτ διοργανώσεις. Τόσο ως προπονητής, όσο και ως παίκτης, έχει παραστεί σε ουκ ολίγα ματς τέτοιου τύπου, με την Τσέλσι, τη Σαραγόσα, την Εθνική Ουρουγουάης, τη Σάντερλαντ, ακόμη και με την Μπράιτον. Μπορεί μάλιστα να υπερηφανεύεται πως έχει κερδίσει επτά τελικούς στην καριέρα του και ως αουτσάιντερ και ως φαβορί.

Σήμερα, υποχρεούται να προετοιμάσει την ομάδα του ως φαβορί σε έναν ημιτελικό κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτό θα το κάνει – τουλάχιστον στον πρώτο αγώνα – χωρίς τον Ντιέγκο Μπουονανότε που αισθάνθηκε ενοχλήσεις κι αποκλείστηκε από την αποστολή, αλλά με τον Κορδέρο που μετά από καιρό είναι ετοιμοπόλεμος. Το ματς της Τσικνοπέμπτης ξεκινά στις 19:30 και οι άνθρωποι της ΑΕΚ υπολογίζουν περίπου 15.000 φιλάθλους στο ΟΑΚΑ.

Κατά τα φαινόμενα ο Πογιέτ θα επιλέξει τους Μπαρόχα, Ντιντάκ, Γκάλο, Κολοβέτσιο, Άρθο (ή Λαμπρόπουλο), Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Μπαρμπόσα, Βάργκας και Αραβίδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα