«Πόσα χρωστάνε και πότε θα ξεπληρωθούν τα βερεσέδια στη ΔΕΠΑ;»

Στη Βουλή το θέμα των χρεών της επιχείρησης με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό ΠΕΚΑ ο ανεξάρτητος βουλευτής και γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Με το καυτό θέμα των χρεών με τα οποία οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν φεσώσει τη ΔΕΠΑ καταπιάστηκε ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος. Συγκεκριμένα, με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, ο βουλευτής κάνει λόγο για τη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για την αναδρομική μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τα περίπου 400 εκατ. ευρώ των χρεών ιδιωτών προς την επιχείρηση είναι υπερ-πολλαπλάσια από τη συνολική αναδρομική έκπτωση (περί τα 90 εκατ. ευρώ) που θα υπάρξει μετά την συμφωνία με τους Ρώσους της Gazprom. Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Στις 25/02/2014 ανακοινώθηκε επισήμως από το ΥΠΕΚΑ η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ΔΕΠΑ και της ρωσικής εταιρίας Gazprom για την αναδρομική μείωση της τιμής του φυσικού αερίου. Η μείωση αυτή, ύψους 15%, θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2013 και, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα επιφέρει μια αναδρομική ελάφρυνση του κόστους της ΔΕΠΑ για την προμήθεια φυσικού αερίου της τάξης των 90 εκατομμυρίων ευρώ.

»Την ίδια στιγμή όμως που θα υπάρξει αυτή η ελάφρυνση των 90 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΔΕΠΑ, η οποία και αναμένεται να περάσει στους καταναλωτές, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα χρέη των πελατών της προς την ίδια ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή είναι 4-5 φορές μεγαλύτερα από την συνολική αναδρομική έκπτωση που θα λάβουν μετά την συμφωνία με την Gazprom.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1] Ποια είναι σήμερα τα χρέη των διαφόρων επιχειρήσεων προς την ΔΕΠΑ;

2] Ποιες διασφαλίσεις έχετε λάβει ή προτίθεσθε να λάβετε για την είσπραξη των χρεών αυτών;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα