Πόσο θα αντέξει η «Βασίλισσα»;

 

Τα χαμόγελα στην μπασκετική ΑΕΚ είναι πλατιά, αφού η ομάδα συνεχίζει να πρωτοπορεί όντας αήττητη στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ενώ ανάκαμψε και στην Ευρώπη. Ωστόσο, όσοι μπορούν να αναγνώσουν τις πραγματικές δυνατότητες της Ένωσης και γνωρίζουν τι απαιτήσεις θα προκύψουν στην πορεία, κρατούν χαμηλά τους τόνους.

Το έξι στα έξι είναι αποθεωτικό για οποιαδήποτε ομάδα πλην του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, πόσο μάλιστα αν προέρχεται από μία τριετία στις χαμηλές κατηγορίες. Ωστόσο, για το σύλλογο που γνώρισε στους Έλληνες φιλάθλους το συγκεκριμένο άθλημα πριν από 50 χρόνια, οι προσδοκίες δεν μπορούν να περιορίζονται στην τρίτη θέση στην Ελλάδα και στους «32» ή στους «16» του Eurocup. Μπορεί η φετινή ΑΕΚ το κάνει παραπάνω;

Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί ακόμη, αλλά αν έπρεπε με το ζόρι να απαντήσουμε, θα ήταν «όχι». Το καλοδουλεμένο σύνολο του Σάκοτα έχει τρομερή ψυχολογία και τελικά εξαιρετικές μονάδες σε όλες τις θέσεις, ενώ αποδεικνύεται πως υπάρχουν και ηγετικές φυσιογνωμίες, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο Μαλίκ Χέρσον.  Ενδεχομένως, αν έρθουν και ένας ή δύο ακόμη παίκτες να αποκτήσει και πληρότητα. Όμως, η αλήθεια είναι πως η ομάδα έχει ακόμη απόσταση από τους δύο «αιώνιους». Όχι επειδή νίκησε δύσκολα τον Απόλλωνα Πατρών. Το ίδιο έκανε και ο Παναθηναϊκός. Άλλωστε, η ΑΕΚ πρέπει να ξεκουράζει τα βαριά της χαρτιά πια και καλώς το κάνει. Και μάλιστα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον Σάκοτα και στον Μανωλόπουλο για το παμπόνηρο ροτέισον στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Η Ένωση υπολείπεται σε πείρα και βάθος πάγκου και αυτό είναι που δεν της επιτρέπει να κάνει από φέτος τη σφήνα-έκπληξη. Στα πλέι οφ ο Χέρστον, ο Λουκάς, ο Μαυροειδής, ο Μιλόσεβιτς, ο Κάρτερ και ο Ντούσαν θα χρειάζονται άλλους τόσους να τους υποστηρίζουν. Προφανώς και είναι ανεβασμένοι οι Παπαντωνίου, Σαρικόπουλος και φοβερά ταλέντα ο Άτιτς και ο Μωραϊτης, αλλά χρειάζεται ακόμη χρόνος. Κι αν η φίλαθλη οικογένεια της ΑΕΚ το αποδεχθεί αυτό και δεχθεί να ευχαριστιέται απλά το φετινό παιχνίδι της ομάδας, χωρίς να έχει απαιτήσεις, όλα θα πάνε καλά. Με τέτοια ψυχολογία, ίσως γίνει και η υπέρβαση. Μέχρι τότε, μόνο μπράβο σε αυτή την ομάδα που άφησε πίσω τις τρεις γρήγορες ήττες της σεζόν και πλέον σκορπίζει χαμόγελα στον κόσμο της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα