Π. Καρβούνης: «Διαπραγματευτικό ατού» το πρωτογενές πλεόνασμα

Την εκτίμηση ότι το 2013 θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα , το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως  «διαπραγματευτικό ατού», από την κυβέρνηση στις επαφές της με την τρόικα, έκανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

Ο κ. Καρβούνης υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα είχε αποφύγει πολλά έκτακτα μέτρα αν εγκαίρως είχε προχωρήσει διαρθρωτικές αλλαγές, τονίζοντας παράλληλα ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να ληφθούν αυτά θα πρέπει να είναι στοχευμένα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για οριζόντιες μεταρρυθμίσεις.

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία και να βρεθεί μια λύση ανεκτή από την κοινωνία, τόνισε την ανάγκη για αλλαγές στο δημόσιο, ενώ παραδέχτηκε πως  υπάρχουν αστοχίε  στα κοινωνικά θέματα και την ανεργία.

Ο κ. Καρβούνης αναφέρθηκε και στην ελληνική προεδρία της ΕΕ το 2014, λέγοντας πως θα είναι λιτή. Το κόστος της προεδρίας έχει εκτιμηθεί στα 50 εκατ. ευρώ έναντι κόστους 75-100 εκατ. ευρώ σε άλλα κράτη. Η προεδρία θα είναι μια επένδυση της Ελλάδας για το μέλλον, καθώς θα αναδείξει μια νέα εικόνα της χώρας μας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ζήτημα να πάμε σε ελληνική Προεδρία εν μέσω εκλογών είπε «δεν νομίζω» προσθέτοντας «έχουμε ευρωεκλογές τον Μάιο, μπορούμε να περιμένουμε τότε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα