Ράλλης: «Η καχυποψία προκαλεί μεγάλα προβλήματα»

Για όσα συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της Super League και την καχυποψία που έχει καλύψει με το πέπλο της κάθε δραστηριότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης, Γιάννης Ράλλης.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ρίχνουμε μεγαλύτερο βάρος στην εικόνα των διαιτητών στα ομαδικά αθλήματα. Όταν ξεκίνησα σαν διαιτητής είχα σαν άποψη ότι ο καλύτερος είναι αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη όπως πιστεύουν και οι αμερικανοί. Θεωρώ ότι είναι ανθρώπινα τα περισσότερα λάθη που κάνουν οι διαιτητές. Στην Ελλάδα όμως έχουμε συνηθίσει να μην το πιστεύουμε αυτό. Κάποιες φορές είναι υπερβολικές οι αντιδράσεις των παραγόντων ακόμη και από την ομάδα μου. Χθες έγινε μια μεγάλη κουβέντα στη Σούπερ Λίγκα για τις ανταλλαγές δηλώσεων με θέματα τη διαιτησία.

Είπαμε άμεσα μέσα στο μήνα να γίνουν προτάσεις. Ουδεμία ομάδα έχει κάνει μια πρόταση συγκεκριμένη για ένα θέμα. Εκτός από μια πρόταση που είχε κάνει ο Αστέρας Τρίπολης το οποίο δεν μπορώ να πω. Η χθεσινή κουβέντα έφτασε σε ένα τέτοιο επίπεδο καλό και προς τον στόχο να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Μέσα από μια καλή συνεργασία θα λυθούν όλα. Και στους ξένους συνεταιρισμούς μπορεί να πλακώνονται όλοι μέσα στις συσκέψεις αλλά την επόμενη ημέρα όλοι σκέφτονται πώς να βελτιώσουν το πρωτάθλημά τους.

Το μέτρο με τους ξένους παρατηρητές είναι δύσκολο να εφαρμοσθεί. Το ξένοι εκπαιδευτές δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Ο ξένος αρχιδιαιτητής θα λύσει το πρόβλημα της αναξιοπιστίας που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ονόματα υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά η καχυποψία δεν τους επιτρέπει να δουλεύουν. Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Δεν είναι μόνο η καχυποψία. Ο κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει εισιτήρια 20, 30, 40, 50 ευρώ. Το μεγαλύτερο πάντως πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η καχυποψία.

Δεν υπάρχει χώρα να μην υπάρχουν δανεικοί παίκτες. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε με την Μπενφίκα και είχε τον Ρομπέρτο στην 11άδα, ο οποίος ανήκε στην Μπενφίκα. Δεν έπαιξε καλά; Στον Εργοτέλη έχουμε παίκτες από τον Ολυμπιακό. Ο Καρέλης παραλίγο να είναι δανεικός από τον Παναθηναϊκό.

Είναι καλό να δημιουργήσουμε β’ ομάδες, αλλά θέλει το χρόνο του. Θέλει δουλειά. Μια επιτροπή το επεξεργάζεται. Πρέπει να μπουν κανόνες και πλαίσια για να έχουν παιχνίδια τα νεαρά παιδιά. Δεν έχω ακούσει τίποτα περί υποψηφιότητάς μου για τη Super League. Θέλω να εκπροσωπώ την ομάδα μου. Δεν με απασχολεί η καρέκλα του προέδρου ή του αντιπροέδρου. Η καχυποψία είναι στο μυαλό μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα