Σαλίνο: «Πιο ανταγωνιστικό το πορτογαλικό πρωτάθλημα»!

Πυρά… από κάθε πλευρά δέχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες! Οι δηλώσεις του Σαλίνο σε πορτογαλική ιστοσελίδα, ήρθαν να προστεθούν, αν και με σαφώς μικρότερη σημασία, στο γενικότερο χάος που επικρατεί!

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μίλησε για το επίπεδο ανταγωνισμού του ελληνικού πρωταθλήματος, λέγοντας πως στην Πορτογαλία η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη! Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήρθα από ένα μεγάλο κλαμπ όπως η Μπράγκα, όπου έκανα πολλά και έπαιζα κυρίως δεξί μπακ. Ένιωσα να κάνω ένα βήμα μπροστά στον Ολυμπιακό. Έπαιζε στο Champions League, κάτι που είχα κάνει στην Μπράγκα και αυτός ήταν ένας από τους στόχους μου. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το βήμα που έκανα.

Την περασμένη σεζόν έκανα καλή σεζόν, αλλά φέτος κάποια πράγματα άλλαξαν. Δεν έχω καταλάβει πολλά, αλλά σέβομαι τις αποφάσεις του προπονητή. Για μένα, το μόνο που έχω να κάνω, είναι να ψάξω για την ευκαιρία. Μιλήσαμε, του είπα ότι θέλω περισσότερες ευκαιρίες και μου είπε να μην ανησυχώ. Βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, που κάνει καλό Champions League. Είναι λυπηρό να μην παίζω, καθώς έκανα καλή σεζόν πέρυσι, αλλά δεν πτοούμαι.

Εδώ, είναι πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν οι Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, Πόρτο, Σετούμπαλ, Νασιονάλ, που το κάνουν πιο δύσκολο το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Εδώ υπάρχουν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ ή και ο Αστέρας. Στην Πορτογαλία θεωρώ πως το ποδόσφαιρο είναι κάπως σκληρό και άκαμπτο. Εδώ παίζουν πολλοί Αργεντινοί και το ποδόσφαιρο είναι πρακτικό και με την μπάλα στο έδαφος. Ένιωσα τη διαφορά… προς το καλύτερο φυσικά.

Η Νασιονάλ και η Μπράγκα έχουν οπαδούς που διασκεδάζουν το ποδόσφαιρο, αλλά εδώ δεν υπάρχει σύγκριση. Οι οπαδοί στηρίζουν από την αρχή έως το τέλος, εντός ή εκτός με απίστευτη τρέλα. Είναι όλοι τρελοί, του Ολυμπιακού και των άλλων ομάδων. Την τελευταία φορά είδα κάτι που δεν είχα ξαναδεί. Κόντρα στον Παναθηναϊκό στην έδρα τους, η ατμόσφαιρα ήταν πολεμική. Η Αστυνομία είχε κλείσει τους δρόμους, η πόλη δεν λειτουργούσε, υπήρχαν βόμβες παντού, έμοιαζε σαν να πηγαίναμε για πόλεμο. Μετά το παιχνίδι, υπήρχαν επεισόδια, μας έφτυναν και μας πετούσαν μπουκάλια. Εκεί ναι, ένιωσα ανασφαλής. Ευτυχώς το παιχνίδι διήρκησε έως το τέλος, κερδίσαμε μόνο με 0-1 και φύγαμε από το γήπεδο μετά από 2.5 ώρες. Φοβήθηκα λιγάκι».

Ο Ρομπέρτο είναι ένας σπουδαίος γκολκίπερ, περνά πολύ ωραία και παραλίγο να κληθεί και στην Εθνική Ισπανίας. Είναι αγαπητός από τη θητεία του στην Μπενφίκα, αλλά έχει αποδείξει σε κάθε αγώνα πως είναι ένας που μπορεί να κάνει καταπληκτικές επεμβάσεις και να σε πάει ένα βήμα πιο μπροστά.

Ο μάνατζέρ μου, μού είχε μιλήσει για αυτό το ζήτημα, αλλά είχα μιλήσει ήδη με τον Ολυμπιακό και τους είχα δώσει τον λόγο μου. Δεν υπέγραψα τίποτα, αλλά είμαι άνθρωπος που πιστεύει πως ο λόγος έχει περισσότερη σημασία από μια υπογραφή. Αν δεν είχα δώσει τον λόγο μου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και ίσως να ήμουν στην Μπενφίκα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά όλα μπορούν να συμβούν στο μέλλον. Ποιος ξέρει; Η Μπενφίκα είναι σπουδαία ομάδα, έχει σπουδαίο κοινό, όπως ο Ολυμπιακός. Έχω κάτι περισσότερο από 1.5 χρόνο συμβόλαιο εδώ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Είναι μια χώρα που έμαθα να την αγαπώ. Όποτε βρω την ευκαιρία θα έρθω με τη γυναίκα μου. Ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω να παίξω.

Οι παίκτες στην Ελλάδα λένε πως ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας καταπληκτικός προπονητής που εμπνέει σεβασμό και έχει αυτοπεποίθηση. Λένε πως δεν έγινε για την ακρίβεια κάποιο λάθος, αλλά είναι περίεργη η αλλαγή στην Ελλάδα. Δεν περίμεναν να φύγει. Ο Φερνάντο Σάντος είναι αγαπητός στην Ελλάδα και στους οπαδούς. Τους οδήγησε στο παγκόσμιο Κύπελλο και έκανε σπουδαία δουλειά. Η Πορτογαλία έκανε σωστή επιλογή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα