Σενάρια «επαναφοράς» για «Βγενό», Πατέρα!

Το εγχείρημα ήταν από μόνο του φιλόδοξο και απέδωσε ως ένα σημείο. Όμως, στην Ελλάδα της κρίσης και των μισθών… Βουλγαρίας, οι καθημερινές ανάγκες διαβίωσης υπερτερούν της στήριξης που μπορεί να παρέχει ένας οπαδός στο αγαπημένο του σωματείο.

Η Λαϊκή Βάση εφαρμόστηκε στον Παναθηναϊκό και, τηρουμένων των αναλογιών, προχώρησε την ομάδα ένα βήμα προς τη νέα εποχή της. Ωστόσο, το βήμα αυτό δεν ήταν τόσο μεγάλο, ώστε να λειτουργήσει ως ώθηση, συγκριτικά με το μέγεθος ενός κλαμπ, όπως είναι το «τριφύλλι». Τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης και των οπαδών που συμμετέχουν, η «Λαϊκή Βάση» δείχνει να έχει ένα πολύ χαμηλό «ταβάνι». Με άλλα λόγια, ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του, παρά τη μαζική συμμετοχή του κόσμου, διαπίστωσαν πως το… καράβι δεν… τραβάει και οδηγείται σε οικονομική ξέρα!

Για τον λόγο αυτό, στην πρόσφατη (22 Οκτωβρίου) Γενική Συνέλευση, αποφασίστηκε η έκδοση ομολόγων ύψους 5.250.000 ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από ιδιωτικά κεφάλαια –και όχι με δανεισμό από τράπεζα– και τα οποία δεν θα επιφέρουν τη μετοχοποίησή τους, αλλά θα εξοφλούνται με μηνιαίες δόσεις. Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε επαφές με επιφανείς οπαδούς του Παναθηναϊκού και αποφάσισε να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε για τη συμμετοχή τους.

Στο σημείο αυτό εισέρχεται το παρασκήνιο. Στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ, κυκλοφορεί πολύ έντονα το σενάριο «επαναφοράς» των Νικόλα Πατέρα και Ανδρέα Βγενόπουλου στα… πράγματα! Ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δύο επιχειρηματίες λειτουργούν προς όφελος της ομάδας, σε διάφορα επίπεδα. Βάσει όσων συζητούνται σε παρασκηνιακό επίπεδο, τα κεφάλαια που θα μπουν δεν θα είναι μεγάλα, αλλά θα είναι αρκετά, προκειμένου να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες της ΠΑΕ. Τουλάχιστον για όσο διάστημα κρίνεται απαραίτητο.

Το ενδεχόμενο, δε, να αναλάβει κάποιο πόστο ο ένας από τους δύο, δεν αποκλείεται, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Νικόλα Πατέρα. Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Αλαφούζος αναζητεί τρόπους χρηματοδότησης του Παναθηναϊκού, διότι τα ανοίγματα είναι μεγάλα, τα έσοδα δεν βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, ώστε να καλύπτουν τις υποχρεώσεις και, παράλληλα, τις ανάγκες ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού, ενώ και το πλάνο αξιοποίησης παικτών, δηλαδή πώλησής τους σε ευρωπαϊκά κλαμπ, απαιτεί χρόνο και εύστοχες κινήσεις στο μέτωπο των μεταγραφών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα