Σε αναζήτηση γκαρντ

Τίποτα δεν προμήνυε ότι ο «μπασκετικός» Ολυμπιακός θα αποχαιρετήσει το 2013 με προβληματισμό και μια δόση απογοήτευσης.

Τα κατορθώματα της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν αλλά και το αήττητο που έφτασε μέχρι τα 23 ματς, έδιναν την εντύπωση ότι μόνο με χαμόγελα θα μπορούσαν οι άνθρωποι της ομάδας να υποδεχθούν το 2014. Ωστόσο, οι δύο απανωτές ήττες από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ έφεραν κατήφεια ενώ ο τραυματισμός του Έισι Λο χάλασε κατά πολύ το κλίμα.

Ο Αμερικανός γκαρντ από την αρχή της σεζόν αγωνίζεται με έντονες ενοχλήσεις στο μηνίσκο με αποτέλεσμα να μην θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Όπως μεταφέρεται από την ομάδα, ο Λο αισθάνεται καλύτερα μετά τις θεραπείες στις οποίες υποβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ωστόσο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα που οι «κραδασμοί» και η καταπόνηση είναι πολύ πιο έντονα, οι πόνοι ξαναεμφανίζονται.

Αυτή η κατάσταση υφίσταται πολλούς μήνες και είναι πλέον πολύ πιθανό να οδηγηθεί στο χειρουργείο ώστε να αφαιρέσει το υγρό από το συγκεκριμένο σημείο.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν «ευρήματα στο μηνίσκο» και ο Έισι Λο θα χρειαστεί να κάνει αρθροσκόπηση, εφόσον επιλεγεί αυτή η λύση, αντί της θεραπευτικής αγωγής.

Ο χρόνος αποκατάστασης υπολογίζεται στους δύο μήνες, ενώ την ίδια ώρα τα χρονικά περιθώρια για τον Ολυμπιακό έχουν στενέψει επικίνδυνα. Εάν αποφασιστεί να αντικατασταθεί, ο νέος ξένος παίκτης θα πρέπει να έχει βρεθεί και να έχει δηλωθεί μέχρι το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς. Αν γίνει αυτό, τότε αυτός που θα αποκτηθεί θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί από την αρχή του γύρου του Top-16 στην Ευρωλίγκα. Εάν οι «ερυθρόλευκοι» δεν προλάβουν τις ημερομηνίες, τότε ο νέος παίκτης θα έχει δικαίωμα να ενισχύσει την ομάδα στο β’ γύρο του Top-16.

Αυτή η εξέλιξη όπως είναι φυσικό έχει προβληματίσει έντονα τον Γιώργο Μπαρτζώκα αλλά και τη διοίκηση. Οι λύσεις είναι περιορισμένες και καθόλου αξιόπιστες ενώ είναι άγνωστο αν και εφόσον αποκτηθεί ένας γκαρντ, κατά πόσο θα μπορέσει να ενταχθεί άμεσα στις απαιτήσεις της ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα