Σε λίγο θα σπάσουμε το παγκόσμιο!

Σε απίστευτη κατάσταση βρίσκονται δύο ελληνίδες αθλήτριες του άλματος επί κοντό. Λίγες μέρες μετά το 5,81 της Νικόλ Κυριακοπούλου, η Κατερίνα Στεφανίδη «πέταξε» στα 4,90 και συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ, μέχρι… ποιος ξέρει πότε θα το ξανασπάσει μία από τις δύο!

Το απίστευτο είναι ότι η Στεφανίδη είχε καλύτερη επίδοση στην καριέρα της το 5,77! Δηλαδή έσπασε το ρεκόρ κατά 13 εκατοστά! Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, ούτε σε αυτό το άθλημα που είναι το πλέον καινούριο στον παγκόσμιο αθλητισμό (όσον αφορά στις γυναίκες).

Η καλύτερη φετινή επίδοση είναι το 5,03 της Σουρ. Της Στεφανίδη είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο και πλέον μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ο ελληνικός αθλητισμός απειλεί το παγκόσμιο ρεκόρ, το 5,06 της Ισνιμπάγιεβα (από το 2009). Μακάρι, γιατί έχουμε ανάγκη μίας μεγάλης επιτυχίας στο στίβο! Όλα δείχνουν, πάντως, πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχουμε πολλές ελπίδες για χρυσό μετάλλιο στο επί κοντό των γυναικών, ίσως και για το ένα-δύο (χρυσό και αργυρό!), κάτι που προφανώς δεν έχουμε πετύχει ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα