«Σε πόλεμο η Ελλάδα»

Για μια Ελλάδα που βρίσκεται σε πόλεμο μίλησε η Ρένα Δούρου σε συνέντευξη της  στη «Guardian». Η Περιφερειάρχη Αττικής, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά θα φέρουν  ένα νέο αέρα στη χώρα».

Ειδικότερα, η περιφερειάρχης Αττικής δηλώνει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα είναι μια ιστορική ημέρα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. «Από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους το 1821, δεν υπήρξε αριστερή κυβέρνηση. Η αριστερά μπορεί και θα φέρει νέο αέρα».

Η ίδια επισημαίνει ότι η Ελλάδα, αφού υπέμενε την μεγαλύτερη ύφεση που προκλήθηκε από τη λιτότητα, χρειάζεται πλήρη αλλαγή αν θέλει να εξαλείψει την ανθρωπιστική κρίση και να επιστρέψει στον πολιτισμένο κόσμο. «Η χώρα είναι σε πόλεμο», δήλωσε η Ρ. Δούρου, απαριθμώντας τα δεινά που έχουν μαστίσει την χώρα από το 2009.

«Όλοι μου οι φίλοι είναι οικονομικοί μετανάστες. Έχουν φύγει για να γλιτώσουν από την φτώχεια και την ανεργία. Όσοι από μας παρέμειναν, αντιμετωπίζουν έναν διπλό πόλεμο. Να λύσουν τα άμεσα προβλήματα, αλλά επίσης να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος που έχει καταστραφεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε την εταιρεία και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις για να φέρουμε αυτή την αλλαγή», δηλώνει η Ρ. Δούρου.

Η Guardian αναφέρει ότι η Ρ. Δούρου ήρθε σε σύγκρουση με την κυβέρνηση στο ζήτημα της αξιολόγησης των υπαλλήλων, μια βασική απαίτηση της ΕΕ και του ΔΝΤ. «Δεν είμαι εναντίον της αξιολόγησης, αλλά όταν αυτομάτως εξαλείφουν το 15%, τότε αυτό είναι δικαιολογία για περικοπές θέσεων εργασίας, κάτι που δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε».

Προσθέτει ακόμη ότι το προσωπικό που έχει προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά θα φύγει και θα σταλεί στα πειθαρχικά όργανα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα