Σημάδια ζωής στην ΑΕΚ!

Επιτέλους, μία μεγάλη νίκη για την μπασκετική ΑΕΚ, που φέτος επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή, αλλά έπρεπε να… αναστηθεί ο Λάζαρος για να πάρει ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η νίκη στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ σε ματς με την πλάτη στον τοίχο ήταν δείγμα του τι άλλο θα μπορούσε να πετύχει η ΑΕΚ φέτος αν ήταν πιο αποφασιστική και συγκεντρωμένη σε σειρά αγώνων από την αρχή της σεζόν, μέχρι το «διπλό» στην Πυλαία. Το τελικό 59-68 είναι και δείγμα της εξαιρετικής άμυνας της ομάδας( ιδίως μετά το πρώτο δεκάλεπτο).

Ο Γιούρι Ζντοβς ήταν… πονηρός, αφού ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν γρήγορα και δυνατά στο πρώτο μέρος, 0έκανε πολλές αλλαγές για να υπάρχει επιθετικός πλουραλισμός και πήρε μία μικρή διαφορά, την οποία στην επανάληψη θέλησε να κρατήσει με δυνατή άμυνα και επιθέσεις στη λήξη του χρόνου.  Έτσι, η ΑΕΚ απέφυγε τις «αυτοκτονίες» προηγούμενων αγώνων, παίζοντας συγκεντρωμένα όσο ποτέ στο τέλος, κάτι που θα πρέπει να επαναλάβει την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για να κάνει το 2-1 και να προκριθεί στην τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Αυτός, είναι άλλωστε, ο μεγάλος στόχος. Να χωθεί στην τετράδα και να κάνει τα παιχνίδια της… ζωής της με τον Ολυμπιακός, μήπως και γίνει το μεγάλο θαύμα από φέτος. Διότι του χρόνου, ο Μάκης Αγγελόπουλος δεσμεύτηκε για μία ακόμη πιο δυνατή ΑΕΚ! Αυτό σημαίνει ίσως δυνατές μετεγγραφές, αλλά σίγουρα σημαίνει και καλύτερος προγραμματισμός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα